Ievēlētie deputāti vairs nedzenas satikt vēlētājus (53)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš pirms trim mēnešiem ievēlēta 10.Saeima, deputātu darbs tajā rit pilnā sparā – notiek komisiju un plenārsēžu apmeklējumi, darbs ar likumprojektiem un visa starpā arī tikšanās ar vēlētājiem. Tiesa - ja pirms vēlēšanām deputātu kandidāti burtiski rāvās paspiest roku saviem potenciālajiem atbalstītājiem, tad tagad šīm tikšanās reizēm ar vēlētājiem daudzi tautas kalpi vairs laiku neatrod, tā svētdien ziņoja LNT raidījums „Top10.”

„Top10” šonedēļ pētīja, cik bieži jaunievēlētie 10.Saeimas deputāti tieši šobrīd atrod laiku tikties ar saviem vēlētājiem un tiem skaidrot savu darbu valstisku jautājumu risināšanā.

Neatrod laiku tikties

Vairāki Saeimā ievēlētie deputāti ir rīdzinieki, taču sīvās konkurences dēļ galvaspilsētā Rīgā viņi vēlēšanās startējuši no citiem reģioniem. Kā izrādās, tagad pienākums tikties ar saviem atbalstītājiem konkrētām personām sagādājot grūtības, informēja „Top10”.

Rīdzinieks Aleksejs Loskutovs (Vienotība) uz 10.Saeimu kandidēja no Latgales reģiona, tomēr pēc ievēlēšanas ar saviem atbalstītājiem Latgalē neesot ticies ne reizi - pat par spīti tam, ka ir saņēmis aicinājumus.

Loskutovs skaidroja, ka plānojot braukt satikt atbalstītājus februārī, iespējams, galamērķis būs Rēzekne, Daugavpils. „Vēl nepaguvu aizbraukt, bet noteikti braukšu un ne vienu vien reizi,” solīja Loskutovs. Viņš aizbildinājās ar darbiem, kādēļ neesot līdz šim iespējis tikties.

Īsti nezina, ko teikt atbalstītājiem

Savukārt Saeimas deputāts Guntis Ulmanis (PLL) raidījumam taisnojās, ka tikšanās neesot notikusi lielās slodzes dēļ, un arīdzan viņš nezinot, ko tad īsti vēloties viņa Vidzemes atbalstītāji. Taču Ulmanis „Top10” informēja, ka tikšanās viņam ieplānota tieši nākamajā dienā.

„Jūs man pajautājāt tieši laikā, kad gatavojos to darīt,” norādīja Ulmanis. Kāpēc deputāts līdz šim nebija ticies ar vēlētājiem, kā arguments izskanēja atbilde, ka „tādu vēlētāju sanāksmes nenotiek”, jo, braucot pie vēlētājiem, esot jāapzinās, ko reāli iespējams izdarīt un ko tie paši vēlas.

„Top10” aptaujātajiem deputātiem dažādi veicās ar atminēšanos, kur un kad viņi tikušies ar saviem vēlētājiem. Viņu vidū arī Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (SC), kuram bija grūtības atcerēties Sedas nosaukumu un tikšanās reizi Gulbenē. „Jūs man tā uz sitienu prasāt. Tā nevar uzreiz uz sitiena atbildēt,” norādīja Ādamsons.

Ādamsons zināja teikt, kas šobrīd uztrauc viņa vēlētājus – tā ir ekonomiskā, sociālā situācija un tālākās perspektīvas. Savukārt Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), kurš bijis pie atbalstītājiem Zemgales pusē, sacīja, ka viņam tūliņ arī paredzēta tikšanās, kas saistīta ar dāņu cūku fermu projektu un latviešu zemnieku nostāju par šo projektu.

Komunikācijai izmanto arī "Twitter"

„Top10” noskaidroja, ka deputāti ar vēlētājiem cenšoties uzturēt kontaktus dažādos veidos - ja neizdodas tikšanās klātienē, tad tiek izmantoti alternatīvie komunikācijas varianti.

Saeimas deputāts Atis Lejiņš (Vienotība), kurš teicās, ka bijis pie atbalstītājiem Zemgalē, norādīja, ka ziemā esot grūtības visur aizbraukt. „Es cenšos uzturēt sakarus caur Twitter, draugiem.lv un pārējo. Tur var paskatīties atskaites veidā, ko daru,” sacīja Lejiņš.

Vai priekšvēlēšanu solījumi pildās?

Līdztekus Saeimas deputāti norādījuši „Top10”, ka neesot aizmirsuši arī par priekšvēlēšanu solījumiem.

Kā raidījumam sacīja Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība), viņš solījis strādāt noteiktos virzienos: „Piemēram, sākumdeklarēšana, ikgadējā deklarēšana, legālā prezumpcija, nodokļu amnestija. Tas ir milzīgs projekts, ko nevar izpildīt vienā mirklī. Iespējams, tas aizņems vairākus gadus.”

Visi kā viens no aptaujātajiem deputātiem „Top10” apgalvoja, ka savu pirmsvēlēšanu solījumu izpildei strādājot dzelžaini. Viņi norādīja, ka esot pagājis pārāk mazs laiks, lai varētu ar tiem palielīties.

Taču, ja vieni vismaz var nosaukt, ar kādiem jautājumiem viņi Saeimā strādā, tad citiem deputātiem tas sagādāja pamatīgas problēmas. Saeimas deputāts Raimonds Rubiks (SC) uzsvēra, ka notiekot cenšanās uzlabot cilvēku dzīvi, taču deputāts nespēja raidījumam konkrēti pa punktiem nosaukt, ar kādiem tieši jautājumiem strādā, un lūdza dot viņam laiku apdomāties.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu