Grieķijā 40 uzbrucēji maskās dedzina tehniku un birojus topošā zeltraktuvē (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram 40 cilvēku maskās svētdienas naktī uzbrukuši topošai zeltraktuvei Grieķijas ziemeļos, aizdedzinot tehniku un birojus, paziņoja amatpersonas.

Pret Kanādas kompānijas «Eldorado Gold» plāniem ierīkot zeltraktuvi un uzcelt pārstrādes rūpnīcu Skurijas mežā Halkidiki pussalā protesta akcijas Grieķijā notiek jau vairākus mēnešus. Iedzīvotāji ir nobažījušies, ka tiks nodarīts kaitējums videi - mežam un gruntsūdeņiem, apdraudot tradicionālās nodarbošanās - zemkopību, lopkopību, zvejošanu un tūristu uzņemšanu.

Svētdienas uzbrukums notika pēc pusnakts. Uzbrucēji izmantoja degbumbas un degšķidrumu, lai aizdedzinātu raktuves tehniku, transportlīdzekļus un konteinerus, kuros atrodas biroji. Nodarīti plaši postījumi.

Policija aizturējusi 27 cilvēkus, kuri tiek nopratināti.

Viens no raktuves sargiem vērsies pēc mediciniskās palīdzības, jo uzbrucēji viņam spēruši.

Skurijas projektu īsteno uzņēmums «Hellas Gold», kurā 95% akciju pieder Kanādas kompānijai «Eldorado Gold», bet 5% - Grieķijas būvuzņēmumam «Aktor».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu