Žirinovskis: Lužkovs grib izvairīties no kriminālvajāšanas (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieks ultranacionālistiskās Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis pirmdien pauda viedokli, ka bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs pieprasījis pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā, jo vēlas izvairīties no kriminālvajāšanas Krievijā.

"Es domāju, ka galvenais ir tas, ka viņš baidās no kriminālvajāšanas," aģentūrai "Interfax" teica Žirinovskis.

Viņš pieļāva, ka Lužkovu Krievijā var saukt pie kriminālatbildības, noteikt viņam drošības līdzekli - parakstu par neizbraukšanu, un tad viņš nevarēs atstāt valsti.

"Acīmredzot viņš kaut kādā mērā jūtas vainīgs un baidās no kriminālvajāšanas, tāpēc viņam ir izdevīgi jebkurā ērtā brīdī atrasties ārpus Krievijas robežām,"

sacīja Žirinovskis.

Viņš pauda viedokli, ka tiem, kas Krievijā ir pie varas, "vēlēšanu gadā ir izdevīgs liels tiesas process un nopietni atmaskojumi". Šogad Krievijām ir paredzētas Valsts domes vēlēšanas.

Žirinovskis piebilda, ka atstāt valsti pazīstamām politiskām figūrām Krievijā ir tradīcija.

"Vēsture rāda, ka gan Staļina meita aizbēga, gan Hruščova dēls aizbrauca, gan Jeļcina mazdēls," sacīja Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis.

Jau vēstīts, ka TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien norādīja, ka neilgi pirms jaunā gada Lužkovs Latvijas vēstniecībā Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Savu lūgumu pēc uzturēšanās atļaujas Lužkovs pamato ar to, ka ieguldījis likumā noteikto summu - 200 tūkstošus latu - "Rietumu bankas" subordinētajā pamatkapitālā, kā arī ar to, ka viņam Latvijā piederot nekustamais īpašums. Pārbaudot Lužkova iesniegumā norādīto dzīvesvietu, varas iestādes gan atklājušas, ka tā atrodas Jūrmalā kādā noliktavas ēkā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde lēmumu saistībā ar Lužkova lūgumu sniegs līdz aprīlim, savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") pirmdien jau paziņoja, ka, balstoties uz drošības iestāžu sniegto informāciju, pieņēmusi lēmumu iekļaut Lužkovu Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Pieņemtais lēmums nozīmē, ka Lužkovam arī nebūs iespēju saņemt Latvijā uzturēšanās atļauju, jo saskaņā ar Imigrācijas likumu ārzemniekam uzturēšanās atļauja tiek atteikta, ja viņš iekļauts to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijā aizliegta.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu