Dienvidkoreja: Ziemeļkoreja varētu uzspridzināt atombumbas (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas prezidents Ļi Mjunbaks paziņojis, ka Ziemeļkoreja varētu uzspridzināt vairākas atombumbas, kad tā tuvākajās nedēļās vai pat dienās sarīkos kodolizmēģinājumu.

Intervijā laikrakstam «Chosun Ilbo» aizejošais prezidents arī atzina milzīgo izaicinājumu starptautiskās sabiedrības priekšā, kuru rada Phenjanas kodolprogramma.

Ziemeļkoreja ir norādījusi, ka ļoti drīz veiks «augstākas pakāpes» kodolizmēģinājumu. Kā pavēstīja Ļi, tas varētu liecināt, ka Phenjana gatavojas spridzināt vairākas atombumbas.

«Ir ticami, ka Ziemeļkoreja varētu veikt vairākus kodolizmēģinājumus divās vietās vai vienlaicīgi», lai iegūtu maksimāli daudz zinātnisko datu, sacīja Ļi.

Eksperti visā pasaulē ar interesi gaida Ziemeļkorejas izsludināto kodolizmēģinājumu, jo tas varētu parādīt Phenjanas ieroču programmas pašreizējo stāvokli. Īpaša interese ir par pazīmēm, vai Ziemeļkorejai ir izdevies radīt kodolieroci, kuru var uzstādīt raķetēm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu