Fiat palielina Chrysler akciju daļu līdz 25%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Itālijas autoražotājs "Fiat" pirmdien paziņoja, ka palielinājis sev piederošo ASV autobūves koncerna "Chrysler" akciju daļu no 20% līdz 25%.

Tādējādi 63,5% "Chrysler" akciju šobrīd pieder ASV arodbiedrībai "United Auto Workers" (UAW), "Fiat" pieder 25%, ASV valdībai - 9,2%, bet Kanādas valdībai - 2,3% uzņēmuma akciju.

Kā ziņots, 2009.gadā "Fiat" pavēstīja par stratēģiskās alianses izveidošanu ar "Chrysler", kuru vada Itālijas kompānijas prezidents Serdžo Markione.

Markione pirmdien arī pavēstīja, ka "Chrysler" apsver iespēju restrukturizēt savas parādsaistības, lai palīdzētu palielināt tā rentabilitāti.

""Chrysler" ir pietiekami spēcīgs, lai finansējumu tirgū iegūtu paša spēkiem bez "Fiat" atbalsta," norādīja Markione.

Viņš arī apstiprināja, ka ceļā uz rentabilitāti ASV autoražotājs plāno īstenot sākotnējo akciju publisko piedāvājumu (IPO).

"Pastāv iespēja, ka, mainoties "Chrysler" parādsaistību apjomam, izmainītos arī finansēšanas procentu likme vai finansēšanas apjoms, tādējādi samazinot parādu slogu," sacīja Markione, piebilstot, ka "mēs varētu sākt gūt peļņu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu