Bijušais deputāts joprojām brauc ar Saeimas auto (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Raidījums "Nekā Personīga" novērojis kā naktī no 26. uz 27. decembri Rīgas lidostā bijušais Saeimas deputāts Oļegs Deņisovs pēc atlidošanas uz Latviju mājup devās ar Saeimas autobāzes dežūrauto. Vaicāts, vai viņš tiešām šādi rīkojies bijušais deputāts noliedz, ka izmantojis Saeimas auto.

Nekā Personīga demonstrētajos kadros redzams kā ar vienu no pēdējiem reisiem no Kijevas Latvijā atgriezies bijušais deputāts Oļegs Deņisovs. Pēdējās vēlēšanās Saskaņas centrs viņu sarakstā neiekļāva un nu viņš ir parasts pilsonis.

Tomēr eksdeputāts nedodas uz taksometriem vai autobusu - pēc saspringtas zvanīšanas pa telefonu naksnīgajā stāvvietā ieripo melns VOLVO ar Saeimas autobāzes numuru AA 6665 un Saeimas caurlaidi aiz priekšējā stikla. Oļegs Deņisovs bagāžu iekrauj automašīnā, kopā ar savu pavadoni dodas prom no lidostas Saeimas auto.

Atbraukušo tūristu tālākais ceļš ved uz Rīgas kluso centru. Tur kādā maksas stāvvietā Pulkveža Brieža ielā novietota bijušā deputāta mašīna. Saeimas auto pasažierus izlaiž, kuri pārsēžas Deņisova Suzuki džipā. Saeimas auto aizbrauc parlamenta autobāzes virzienā, bet caur naksnīgajām un apsnigušajām Rīgas ielām Suzuki aizripo Ogres virzienā. Nedēļu vēlāk Deņisovs par braucienu ar Saeimas auto vairs neatceras. Lidostā esot bijis, bet ar Saeimas auto neesot braucis.

Tumši zilais VOLVO ar numuru AA 6665 ir Saeimas dežurauto, ko ārkārtas gadījumos var izsaukt Saeimas darbinieki vai deputāti. Ieraksts dispečeru žurnālā Saeimā liecina, ka automašīnas pasūtītājs bijis deputāts no Saskaņas centra Aleksandrs Sakovskis. Kāpēc ar auto tonakt nav braucis viņš, bet ar Saeimu vairs nesaistīts cilvēks, deputāts negrib stāstīt un pat nenoklausījies jautājumu metas bēgt.

Aleksandra Sakovska palīdze Marija Daņiļēviča iepriekšējā sasaukumā palīdzēja Deņisovam. Kopš trešdienas, kad sākām interesēties par naksnīgo braucienu, viņa ne Saeimas gaiteņos, ne savā kabinetā nebija sastopama. Iespējams, ka auto uz lidostu savam bijušajam šefam palīdzējusi izkārtot viņa.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu