Krievijas TV uzņem filmu, cik labi Latvijai bija PSRS (608)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube video

Krievijas TV kanāls TV5 uzņēmis skandalozu dokumentālo filmu par Baltijas valstīm. Filmā "Baltija. Cilvēki, kas runā krieviski" galvenā uzsvērtā doma ir, cik labi Baltijas valstīm savulaik bijis Padomju Savienībā.

Uzņemtajā filmē slavināts tas, kā PSRS sastāvā attīstīta Latvijas ekonomika, kuras daudzas nozares tagad graujot Eiropas Savienība. Šajā sakarā uzsvērts zivsaimniecības piemērs - agrāk Latvijas zivju produkti bija iecienīti daudzviet PSRS, bet tagad Latvijas tirgus pārpludināts ar dārgu ārvalstu produkciju.

Uzmanība veltīta arī skaistajai Latvijas kūrortpilsētai Jūrmalai - lielāko daļu skaisto villu iegādājušies krievu uzņēmēji, Jūrmalas mērs iesaistīts korupcijas skandālā, savukārt konkurss "Jaunais vilnis" vismaz esot neliels glābiņš peļņas gūšanai.

Filmā tāpat stāstīts par to, kā attīstīta kultūras nozare. Saskaņā ar filmas autoru viedokli PSRS īpaši atbalstīja tādas kultūras nozares kā kino. Pēc PSRS sabrukuma savulaik visā savienībā leģendārā aktrise Vija Artmane savas pēdējās dienas bijusi spiesta aizvadīt šausminošos apstākļos.

Savukārt talantīgā Latvijas izcelsmes dziedātāja Laima Vaikule, kā teikts filmā, uz Latvijas varas iestādēm apvainojusies, sevi dēvē par dziedātāju krievu valodā un par savu turību pateicoties tikai Krievijai.

Komentāri (608)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu