Nosaukti Detroitas auto šova skaistākie auto (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ford

Ikgadējā konkursa EyesOn Design žūrija, kurā ietilpst pasaulē vadošo autobūves uzņēmumu dizaineri, nosaukusi šā gada Detroitas automobiļu izstādes skaistākos auto.

Par skaistāko sērijveida modeli šogad atzīts hibrīdautomobilis Cadillac ELR. Saskaitot punktus, tas dizaineru skatījumā ir ievērības cienīgāks gan par BMW 6.sērijas Gran Coupe, gan Audi RS7, gan Chevrolet Corvette Stingray, kā pirmo eksemplāru aizvadītajās brīvdienās Barrett-Jackson izsolē izdevās pārdot par miljonu dolāru.

Nissan Resonance
Nissan Resonance Foto: Nissan

Cadillac ELR ir veidots pirms četriem gadiem prezentētā konceptauto Converj stilā un ir apgādāts ar modificētu Chevrolet Volt (Opel Ampera ir identisks hibrīddzinējs) spēkstaciju. Tā veidota no 207 zirgspēku un 400 Nm (identisku griezes momentu attīsta BMW M3) elektromotora un litija jonu akumulatoriem, kura lādēšanai ceļā tiek izmantots 1,4 litru benzīna dzinējs. Pirms brauciena baterijas var uzlādēt arī no elektrotīkla, un tas dod iespēju pirmos 56 kilometrus nobraukt bez degvielas tērēšanas un kaitīgajiem izmešiem.

To, cik dinamisks šis auto ir, Genaral Motors pagaidām neatklāj, turpretim maksimālais ātrums netiek slēpts un oficiāli ir 160 kilometri stundā. Tāpat arī autonomi nobraucamais attālums nav noslēpums un atbilstoši ražotāja informācijai ar uzpildītu 35 litru degvielas tvertni un no rozetes uzlādētiem akumulatoriem ir vairāk nekā 480 kilometri (konkrēts skaitlis netiek minēts, jo šī ir tikai sākotnējā informācija).

Foto: Ford

Skaistāko konceptauto kategorijā žūrijai tā arī nav izdevies vienoties, un šogad ir noteikti uzreiz divi uzvarētāji – nākamās paaudzes Nissan Murano priekšvēstnesis Resonance un Ford bestsellera, pikapa F-150 saimes jaunās sejas demonstrētājs Atlas Concept.

Var atzīmēt, ka pērn par glītāko sērijveida auto tika nosaukts Ford Fusion (tā dizains pārceļojis arī uz jauno Mondeo), bet konceptauto ieskaitē laurus plūca Lexus LF-LC, kura apgriezto trapeču radiatora režģis jau ir sasniedzis sērijveida ražošanu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu