Costa Concordia kapteinis: es nenožēloju neko (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Es nenožēloju neko,» paziņojis pērnā gada sākumā avarējušā kruīza kuģa «Costa Concordia» kapteinis, kura vadītajā kuģī dzīvību zaudēja 32 cilvēki, raksta «Daily Mail».

Kapteinis Frančesko Sketino kuģi novirzīja no plānotā kursa un piebrauca pārāk tuvu krastam, lai izpatiktu saviem draugiem.

Sketino intervijā uzsver, ka vaina būtu jāuzņemas arī citiem kuģa vadībā bijušajiem jūrniekiem.

«Costa Concordia» kapteinis apsūdzēts vairākos slepkavības punktos, kuģa avārijas izraisīšanā un kuģa pamešanā, kas kapteinim cita starpā ir arī liels negods.

Sketino apgalvo, ka esot centies palikt uz kuģa pēdējais. «Cilvēki nesaprot, ka kuģis ir 58 metrus plats, tāpēc jums nav iespējas redzēt, vai otrā pusē vēl kāds palicis uz kuģa. Turklāt, kad kuģis sāk svērties, jums nav citu iespēju: tikai mirt vai peldēt. Tāpēc es nenožēloju neko,» viņš paziņoja.

«Diemžēl pēdējās minūtēs es paļāvos uz citu jūrnieku, kurš pēkšņi nodeva man kuģa vadību, nesniedzot informāciju par attālumu,» taisnojas kapteinis.

Sketino tiesāšanas laikā joprojām noteikts mājas arests.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu