Grieķu grupējumi uzņemas atbildību par dedzināšanu žurnālistu mājās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi grupējumi uzņēmušies atbildību par vairāku vietējo žurnālistu māju aizdedzināšanu, kas radīja materiālus zaudējumus, bet neviens cilvēks necieta.

Kreisi/anarhistiski noskaņotā emuārā internetā «Indymedia» vēlu piektdienas vakarā ievietotajā ierakstā organizācijas «Cīņas minoritāte» un «Likumpārkāpēju loks/Bezlikumības cienītāju kodols» paziņoja, ka plašsaziņas līdzekļi «ir sistēmas oficiālie pārstāvji».

Grupējumi uzsvēra, ka ir vienīgie atbildīgie par uzbrukumiem, piebilstot, ka abu grupējumu sadarbība bija nepieciešama «uzbrukumā pret valsti».

Jau vēstīts, ka no gāzes baloniņiem gatavotas degbumbas, ko ierasti izmanto Grieķijas anarhistu grupējumi, piektdienas rītā eksplodēja piecu ēku pagalmos dažādos Atēnu rajonos. Visās piecās ēkās dzīvo žurnālisti.

Viens no uzbrukumiem notika arī valstij piederošās ziņu aģentūras «Athens News Agency» direktora mājas pagalmā, kā arī valsts raidsabiedrības NET televīzijas un privāto televīzijas kanālu «Mega» un «Alpha» žurnālistu dzīvesvietās.

Grieķijas valdība uzbrukumus nosodīja kā «mēģinājumu sākt terorismu pret plašsaziņas līdzekļiem».

Uzbrukumi žurnālistu mājām notika pēc tam, kad šonedēļ policija Atēnās padzina nelikumīgus iemītniekus no sabiedriskās ēkas, kur viņi bija dzīvojuši 20 gadu. Pēc neveiksmīga par skvoteriem dēvēto cilvēku mēģinājuma ēku atkal ieņemt policija trešdien aizturēja 92 personas.

Operācija izraisīja attiecību saasināšanos starp konservatīvo vadīto valdību un galveno opozīcijas kreiso partiju bloku «Radikāli kreiso koalīcija» (SYRIZA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu