Grāmatas: bēgošā līgava, Siāmas leģendas, bērnu miegs...

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziema ir īstais laiks, lai sevi izklaidētu un arī dvēseliski pabarotu! Lūk, jaunumi grāmatplauktam tev un taviem bērniem!

ZVAIGZNE ABC

Brīnumainais aizmirstais dārzs

Ar kuģi, kas brauc Austrālijas virzienā, ceļo maza meitenīte. Viņu te atvedusi noslēpumaina dāma, kas nozvērinājusi klusēt un neko par sevi nestāstīt. Kad meitenīte nokļūst tālajā zemē, neviens viņu nesagaida... Pēc daudziem gadiem jauna meitene no vecmāmiņas mantojumā saņem senlietu veikaliņu un namu otrā pasaules malā. Pirmajā brīdī Kasandrai šķiet, ka no šā mantojuma derētu atbrīvoties, tomēr ziņkārība ņem virsroku un jaunā sieviete no Austrālijas dodas ceļojumā uz Kornvolu, kur, iespējams, atklāsies noslēpums, kas kā ēna klājies pār viņas vecmāmiņas dzīvi... Tā sākas noslēpuma šķetināšana. Romānā prasmīgi savītas daudzas sižeta līnijas, kuras mijiedarbojoties un sazarojoties ataino vairāku paaudžu dzīvi senu pārpratumu, noklusējumu un melu ēnā. Īpaša pievienotā vērtība ir senās gotiskās pasakas, kuras tik prasmīgi radījusi mūsdienu rakstnieces spalva. «Aizmirstais dārzs» ir dāmu romāns ar pārsteigumiem, negaidītiem sižeta pavērsieniem un saviļņojošām beigām.

Sena Siāmas leģenda un brīnišķīgs mīlasstāsts

Kad Džūlija Forestere, slavena pianiste, mēģinot atgūties pēc traģiska nelaimes gadījuma, atkal nokļūst bērnības pasaulē – senajā Vortonpārkas muižā, viņa pat nenojauš, cik liktenīga būs šī nejaušā vizīte. Muižas īpašnieks tagad ir Kits Krofords, kurš abu bērnībā reiz ar prieku klausījās Džūlijas klavierspēlē. Pieauguši viņi vairs nav tikušies līdz dienai, kad Džūlija izsolē iegādājas pāris retu orhideju zīmējumu, bet Kits Vortonpārkā atrod dienasgrāmatu, ko varētu būt rakstījis Džūlijas vectēvs. Mēģinot izzināt senus notikumus, kas risinājušies Vortonpārkā un Taizemē ilgi pirms abu dzimšanas, Džūlija un Kits atklāj, ka viņu likteņi ir cieši saistīti un šai saistībai ir ciešs sakars ar brīnišķīgajām orhidejām, ko Vortonpārkas siltumnīcās audzējis Džūlijas vectēvs Bils. Sena taizemiešu leģenda stāsta par īpašo melno orhideju – neparastu ziedu, kas tā atradējam nes laimi. Tā aug augstu kalnos, mežonīgā apkaimē, un tikai paši drosmīgākie spēj to atrast un pārnest mājās... Vai Džūlijas vectēvs būtu to atradis? Lūsindas Railijas grāmata «Orhideju nams» izdota vairāk nekā 25 valstīs miljonos eksemplāru, iekļuvusi pārdotāko grāmatu topa augšgalā gan Eiropas valstīs, gan ASV, un Vācijas bestselleru sarakstā noturējusies ilgāk par 15 nedēļām.

Mīlestība, māksla un meli

Jaunais slavenās angļu rakstnieces Šarlotes Binghemas romāns «Sirds pārvērtības» ir satriecoši krāšņs un noslēpumiem bagāts. Romāna «Sirds pārvērtības» galvenie varoņi – komponists Frederiks un mūziķe Flēra – sastopas ārkārtīgi nepiemērotā brīdī – katram no viņiem ir savas problēmas un noslēpumi. Taču Frederikam jau no pirmā skatiena ir skaidrs, ka vismaz viņa dzīvi šī tikšanās pārvērtīs uz visiem laikiem. Flēra Fišere-Dilke, jaunā, daudzsološā vijolniece, jau ir piedzīvojusi tik daudz, ka ar to pietiktu, lai mazāk spēcīgs cilvēks sabruktu. Vecāku dīvainās attiecības, drauga zaudējums, meli un noklusēšana... tas viss ir pamudinājis Flēru noslēgties no pasaules, meklējot patvērumu pie cilvēka, kam uzticēties nevajadzētu nemaz. Apdedzinājusies un sāpināta Flēra mēģina izvairīties arī no mīlestības, jo tās ir jūtas, kas līdz šim nesušas vienīgi ciešanas. Frederika neatlaidība meiteni biedē, viņa uzstājība liek vēl vairāk ierauties sevī, bet pa to laiku kāds Flērai tuvs cilvēks cenšas meiteni iznīcināt pavisam... Romāns «Sirds pārvērtības» stāsta gan par mīlestību un sarežģītām attiecību peripetijām, gan par mākslinieka ceļu un likteni.

Baidieties ar baudu!

Rakstnieces Šarlotes Linkas spriedzes trilleris «Bez pēdām pazudusī» ir vēl viens apliecinājums tam, ka rakstniecei piemīt neapšaubāms talants izprast, izpētīt un atklāt cilvēka dvēseles dzīļu visslepenākos stūrīšus. Agrāk iznākušie romāni «Māsu nams», «Pielūdzējs», «Otrs bērns» un citi tiek lasīti daudzās valstīs un kļuvuši par bestselleriem arī Latvijā. Pēc piecu gadu prombūtnes Londonā ierodas žurnāliste Rozanna Hamiltone, jo viņai jāsagatavo rakstu sērija par cilvēkiem, kuri atrodas bezvēsts prombūtnē. Pirmā lieta, par kuru Rozannai jāraksta, ir mistiskā Eleinas Dosones pazušana – meitene bez pēdām izgaisusi ceļā uz draudzenes kāzām. Tas, ka Rozanna toreiz, pirms pieciem gadiem, bija tā līgava, kura nesagaidīja draudzeni, lietu padara mazliet mulsinošu, īpaši pēc tam, kad Rozanna mēģina intervēt pēdējo cilvēku, kas Eleinu redzējis dzīvu. Negaidīti pienāk vēsts, ka, iespējams, Eleina visus šos gadus ir slēpusies, un Rozannai rodas jaunas cerības, taču pa šo laiku arī viņas pašas dzīvē notiek dramatiskas pārmaiņas. Spriedze turpina pieaugt, neļaujot ne mirkli grāmatu nolikt malā: pamazām izrādās, ka teju ikvienam no varoņiem ir kas slēpjams. Katrs jautājums izraisa arvien jaunu melu lavīnu, kas nu jau draud aprakt arī pašu pārlieku ziņkārīgo žurnālisti... Precīzie, psiholoģiski pamatotie, dziļi izjustie Šarlotes Linkas romāni lasītāju ieved pasaulē, kura parasti mūsu acīm paliek slēpta, pasaulē, par kuras eksistenci mēs uzzinām no avīžrakstiem un TV raidījumiem.

Bērniem

Mazajiem izgudrotājiem

«50 aizraujoši zinātnes eksperimenti» un interaktīvs ceļvedis «Kā darbojas mehānismi» būs īpaši piemērotas grāmatas ziņkārīgajiem bērniem, kurus interesē viss, kas atrodas lietu iekšpusē. Tāpat aizraus jebkādi eksperimenti, kas izskaidro dažādu lietu būtību.

365 pasaciņas katram vakaram

Šajā grāmatā ir pasakas, kuras var lasīt 365 vakarus. Interesanti stāstiņi par bērnu piedzīvojumiem gan mūsdienās, gan sendienās, – darbojas prinči un princeses, pelēns un lauva, visādi gariņi un citi tēli.

Hugo ģeniālā pasaule

Ja esi draugos ar Gregu un mūsu pašu latviešu Jāni B., tad tavam draugu pulkam noteikti piepulcēsie arī Hugo. Kas gan ir Hugo no 6. klases? Hugo ir ģēnijs, sporta zvaigzne un vissuperīgākais zēns visā skolā – vismaz savos sapņos... īstajā dzīvē viņš no slavas vēl ir jūdzēm tālu. Vislabprātāk Hugo pavada laiku ar savu labāko draugu Niko un nomokās ar vislielāko problēmu, kāda vien iespējama viņa vecumā: kā vienā dienā no vidusmēra čaļa kļūt par supervaroni? Hugo ģeniālais plāns ir šāds: visus spēkus veltīt tam, lai beidzot kļūtu par sporta zvaigzni, un tad kā supervaronim iekarot skaistās Violas labvēlību. Futbolā, handbolā, džudo, peldēšanā un pat baletā Hugo grib pierādīt savas izcilās spējas. Taču ikvienam sporta veidam piemīt savi knifiņi... Tas liek lasītājam gan just Hugo līdzi, gan skaļi smieties.

KONTINENTS

«Akmeņus mīlot» Tobiass Hills

Kopš seniem laikiem dārglietas ir cieši saistītas ar pasaules bagātajiem un varenajiem. Karalienes Elizabetes I rotaslieta – Trīs brāļu piespraude, kuras dārgakmeņu apjoms un vērtība pārsteidz ikvienu senlietu kolekcionāru, savieno vairāku cilvēku likteņus neticamā rēbusā. Aptverot divus kontinentus un sešas valstis, stāsts seko trim ļoti dažādiem cilvēkiem, kurus vieno kopīgs mērķis un kaislība uz leģendārajiem akmeņiem. Tobiass Hills – svaiga balss literatūrā, talantīgs stāstnieks – īpaši dzīvi ataino dārgakmeņu fascinējošos likteņus.

«Mīlestības nošu raksti» Santa Montefjore

Pār Fērfīldas parku nolaidusies smaga migla. Milzīgajā vecajā mājā valda skumjas.
Antuanetes pasaule ir sabrukusi: vīrs, kuru viņa ir mīlējusi, cik vien sevi atceras, ir gājis bojā traģiskā nelaimes gadījumā. Viņš bija vīrietis, pie kura viņa vērsās pēc mīlestības un atbalsta, kuru viņa ir mīlējusi vairāk nekā sevi pašu. Noskaņa mainās, kad ģimenē ierodas Fedra, par kuras eksistenci Fremptoni uzzina tikai pēc testamenta nolasīšanas... Un viss, ko Antuanete jebkad ir pazinusi, sagriežas kājām gaisā... Santas Montefjores romāniem piemīt teju dziedinošs spēks, tie atklāj cilvēcisko pārdzīvojumu dvēselisko dimensiju un ļauj noticēt spējai sadziedēt rētas un iegūt dzīvi jaunās krāsās.
Lasītājus arvien valdzina Santas Montefjores darbu pieklusinātā romantika, kolorītie tēlu raksturi un reālajai dzīvei pietuvinātās dzīves drāmas.

«Bēgošā līgava», Sūzana Elizabete Filipsa

Kā silta vasaras diena, kā svaiga vēja brāzma Sūzanas Elizabetes Filipsas stāstījums aizrauj, sasmīdina un sasilda. Tā vietā, lai dotos pie altāra un sacītu jā misteram Lieliskajam, labi audzinātā un pieklājīgā Lūsija pamet baznīcu, apmulsušo līgavaini, šokētos kāzu viesus un bēg… Kamēr pasaule meklē viņu, Lūsija ir spiesta atrast pati sevi. Jaunajai sievietei ir jāiemācās izdzīvot brīvībā, prom no mediju uzmanības un privātas apsardzes. Tagad Lūsijas dzīvei ir jauns virziens un cits meklējumu azarts, saistīts ar noslēpumainu vīrieti, kurš par Lūsiju zina gandrīz visu, kamēr Lūsija par viņu – pilnīgi neko.

White book

Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam

Izdevniecība «White Book» pavisam drīz laidīs klajā grāmatu «Vislaimīgākā mazuļa ceļvedis lieliskam miegam», kuru sarakstījis viens no pasaules vadošajiem bērnu audzināšanas speciālistiem – Hārvijs Karps (Harvey Karp), ārsts pediatrs ar trīsdesmit gadu pieredzi. Grāmatā tiek piedāvātas mūsdienīgas un inovatīvas idejas, kā veidot mazuļa dienas režīmu, lai mazinātu diendusu un uzlabotu nakts miegu jau pirmajās dzīves nedēļās, un kā nakts raudāšanu pārvērst ilgstošā, spirdzinošā miegā. Tiek sniegti vērtīgi ieteikumi, kā samazināt zīdaiņa pēkšņas nāves sindroma un pēcdzemdību depresijas risku, kā atradināt bērnu no knupīša un kā piedabūt nevaldāmu divgadnieku jūs uzklausīt un rosināt viņā vēlmi sadarboties. Ja esat zīdaiņa vai maza bērna vecāki, šī grāmata būs neatsverams palīgs dzīves grūtākajos brīžos! Autors ir slavens ar apbrīnojamu izpratni par bērnu audzināšanas aktuālākajām problēmām, viņš atrod risinājumus, kas ir vienkārši, praktiski un sniedz ātru rezultātu. Miljoniem vecāku ir pateicīgi Dr. Hārvijam Karpam par viņa padomiem, tai skaitā tādas slavenības kā Madonna, Mišela Feifere, Pīrss Brosnans u.c. Karpa darbi ir tulkoti vairāk nekā divdesmit valodās, un to popularitāte ir padarījusi viņu par vienu no atzītākajiem pediatriem pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu