Jaguar apsver «karsto» universāli (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaguar apsver iespēju izlaist XF universāļa lieljaudas versiju XFR Sportbrake. Par to vēsta britu izdevums Autocar, atsaucoties uz zīmola vadītāja Adriana Holmarka teikto.

Holmarks esot norādījis, ka šāda auto izlaišana būtu interesants aspekts, taču tai pašā laikā ir jāņem vērā vairākas tehniska rakstura grūtības, ko inženieriem nāktos pārvarēt.

Lielākā no tām, pēc Jaguar vadītāja domām, varētu būt pašregulējošās aizmugurējās pneimopiekares modificēšana, lai tā atbilstu vairāk nekā 500 zirgspēkus spēcīgā XFR raksturam.

Ja XFR Sportbrake projekts saņems zaļo gaismu, tad līdzīgi kā XFR sedans, šis auto tiks apgādāts ar 5 litru V8 kompresordzinēju. Tas attīsta 510 zirgspēkus un strādā pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Sedanam šī agregātu kombinācija nodrošina paātrinājumu līdz 100 kilometriem stundā 4,9 sekundēs.

Var atzīmēt, ka lieljaudas universāļu šajā klasē nav daudz - Audi RS6, kura jaunākā paaudze tiek apgādāta ar 560 zirgspēku 4 litru V8 turbomotoru, un E 63 AMG, kam tiek uzstādīts 5,5 litru V8 turbodzinējs ar 525 ZS. BMW tikmēr no M5 universāļa atteicās, jo tie veidoja vien nelielu daļu no kopējā pārdoto M5 skaita.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu