Amsterdamā noņem arestu Stīva Džobsa jahtai (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amsterdamā ir noņemts arests pērn mirušā ASV datortehnoloģiju kompānijas «Apple» dibinātāja Stīva Džobsa jahtai «Venus», jo Džobsa mantinieki ir samaksājuši depozītu, lai panāktu, ka aresta noņemšanai piekrīt franču dizaineris Filips Starks, kurš jahtas arestēšanu bija pieprasījis.

«»Venus» vairs nav arestēta, mēs esam atraduši risinājumu,» aģentūrai AFP pirmdien teica Džobsa mantinieku advokāts Hāgā Žerārs Muso.

Amsterdamas tiesa arestēja 70 metru garo jahtu «Venus» pēc Starka advokāta lūguma.

Tiek lēsts, ka «Venus» būvniecība izmaksāja vairāk nekā 100 miljonus eiro (70 miljonus latu). Tā tika atklāta oktobrī – gadu pēc Džobsa nāves.

Džobsa mantinieki pavēstījuši, ka Starkam vajadzēja saņemt 1% no kopējām piecus gadus ilgušās jahtas būvniecības izmaksām, piedāvājot dizaineram sešus miljonus eiro (4,2 miljonus latu). Savukārt Starks apgalvo, ka viņa līguma summa bija fiksēta – deviņi miljoni eiro (6,3 miljoni latu).

Bija plānots, ka ASV kontroli pār jahtu pārņems Džobsa atraitne Lorīna Pauela-Džobsa un viņu trīs bērni Rīds, Īrina un Īva.

Starka advokāts Nīderlandē Rūlants Klāsens sacīja, ka dokumenti apliecina Džobsa un Starka ciešās attiecības jahtas dizaina izstrādes un būvniecības laikā, tādēļ oficiāla vienošanās par dizainera darba samaksu nebija noslēgta.

Jahtu ar alumīnija korpusu būvēja Ālsmēras kompānija «Royal De Vries».

Starks izstrādāja jahtas iekšējo dizainu. Uz komandtiltiņa ir kontroles panelis ar bultu, ko veido septiņi «iMac» datori.

Džobss pērnā gada oktobrī nomira ar vēzi 56 gadu vecumā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu