Seula: Ziemeļkorejas nesen izmēģinātā raķete spēj nolidot 10 000 kilometru (33)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas nesenais raķetes starts bijis izmēģinājums ballistiskajai raķetei, kas spēj pustonnu kravas nogādāts 10 000 kilometru attālumā, paziņoja Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija.

Ziemeļkoreja 12.decembrī palaida trīs pakāpju tāla darbības rādiusa raķeti «Unha-3».

Ziemeļkoreja apgalvo, ka raķetes palaišana ir tīri zinātniska misija, lai nogādātu Zemes orbītā mākslīgo pavadoni. Taču lielākā daļa pasaules to uzskata par faktisku ballistiskās raķetes izmēģinājumu, kas atzīstams par ANO rezolūcijas pārkāpumu.

Pirmais raķetes «Unha-3» posms nogāzās jūrā netālu no Korejas pussalas, bet otrais - uz austrumiem no Filipīnām.

Dienvidkoreja flotei izdevies atgūt atlūzas, kas nogāzās jūrā. Izanalizējot atlūzas, Dienvidkorejas eksperti secinājuši, ka Ziemeļkorejas izmēģinātā raķete ir spējīga nolidot vairāk nekā 10 000 kilometrus, nesot 500-600 kilogramus smagu kaujas galviņu, teikts ministrijas paziņojumā.

Tā kā Dienvidkorejas ekspertu rīcībā nav raķetes otrās un trešās pakāpes daļas, tad nav iespējams secināt, vai raķete spētu arī atgriezties uz Zemes.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu