Daži latvieši vīlušies, ka pasaules gals nepienāca (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti tam, ka daudzviet pasaulē cilvēki pilnā nopietnībā gatavojās pastardienai, Latvijā, šķiet, nekas tāds nenotika. Arī aptaujas liecina, ka teju visi mūsu valsts iedzīvotāji runas par pasaules galu nopietni neuztver.

Nekas nekrīt no debesīm, elektrība arī ir un plūdus pagaidām nevar manīt, gluži vai tāda vilšanās sajūta. Tik ļoti izslavētais pasaules gals izrādījās kārtējās nepamatotās baumas. Arī uzrunātie cilvēki vismaz atklāti apgalvo, ka pasaules gala baumām neticēja jau no paša sākuma.
«Tāpēc, ka neesmu idiots! Tie, kuri tic, ir idioti,» saka Pēteris.
«Noteikti ļoti labi atceraties Nostradama pareģojumus un arī to, ka 2000. gadā pareģoja pasaules galu, nu šis ir kaut kas līdzīgs,» domā Laura.

Bet Kristiāna un Oļesja tic liktenim: «Negribas ierakties kaut kādās alās tikai tāpēc, ka tūlīt būs pasaules gals. Būs - būs, nebūs - nebūs.»

Aptauja, kuru veica sadarbībā ar TNS, liecina, ka absolūtais vairākums aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem pasaules galam netic. Deviņdesmit trīs procenti aptaujāto netic noteikti vai drīzāk netic, 4 procentiem par šo tēmu nav viedokļa.

Tomēr trīs procenti respondentu jūtas vīlušies par to, ka gaidītais pasaules gals tā arī nav pienācis.



Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu