Indonēzijā no putnu gripas miris četrgadīgs zēns

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijā no putnu gripas miris kāds četrus gadus vecs zēns, kļūstot par desmito šīs nāvējošās slimības upuri šogad, otrdien paziņojusi Indonēzijas Veselības ministrija.

Zēns no Bogoras apgabala Javas rietumos miris 6. decembrī pēc nedēļu ilga drudža.

«Viņš inficējās ar vīrusu H5N1 [jeb putnu gripu] savās mājās, spēlējoties ar cāļiem,» aģentūrai AFP atklāja ministrijas pārstāve.

Pēdējo nedēļu laikā Indonēzijā H5N1 nonāvējis simtiem tūkstošu pīļu un pagājušajā nedēļā konstatēti jauni vīrusa uzliesmojumi, informēja medicīnas dienestu amatpersonas.

Kopš vīrusa parādīšanās 2003.gadā Indonēzijā no putnu gripas miruši 159 cilvēki, pasaulē kopumā - 359, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) apkopotie dati, kuros nule mirušais zēns vēl nav iekļauts.

H5N1 cilvēkiem ir nāvējošs 60% gadījumu. Vīruss no cilvēka cilvēkam nav viegli nododams. Parasti cilvēki inficējas no putniem tiešu kontaktu ceļā, tomēr eksperti bažījas, ka var notikt vīrusa mutācija, rodoties formai, kas var tikt viegli nodota no cilvēka cilvēkam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu