Par ielaušanos slavenību e-pastos ASV notiesā hakeri (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Losandželosas pilsētā pirmdien tika piespriests 10 gadu cietumsods hakerim Kristoferam Čeinijam par ielaušanos Skārletas Johansones, Kristinas Agileras un citu slavenību e-pasta kontos.

Federālais tiesnesis Losandželosā Džeimss Otero arī nolēma, ka 36 gadus vecajam Čeinijam ir jāsamaksā 76 tūkstoši ASV dolāru (40 tūkstoši latu) Skārletai Johansonei, Kristinai Agilerai un aktrisei Renē Olstīdai.

Čeinijs no Floridas štata Džeksonvilas pilsētas martā pēc vienošanās ar prokuroriem atzina savu vainu. Viņam sākotnēji bija izvirzītas 26 apsūdzības, un par tām visām kopā viņam būtu draudējis 121 gads cietumā.

Čeinijs bija ielauzies vairāk nekā 50 slavenību e-pastos un šādi ieguvis privātas fotogrāfijas, kuras viņš pēc tam ievietoja internetā, kur tās visiem bija pieejamas apskatei. Starp Čeinija internetā ievietotajām fotogrāfijām bija Skārletas Johansones kailfotogrāfijas, kuras viņa bija uzņēmusi savam toreizējam vīram Raienam Reinoldsam.

Čeinijs izmantoja publisku informāciju, lai uzminētu slavenību e-pasta paroles un ar tām iekļūtu viņu e-pasta kontos un pārņemtu tos savā kontrolē.

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti aizturēja Čeiniju pagājušā gada oktobrī pēc 11 mēnešu ilgas izmeklēšanas, kura bija nodēvēta par operāciju «Hakeraci» («Operation Hackerazzi»).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu