Ekvadora noliedz, ka gatavotos sniegt patvērumu Asadam (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadora ceturtdien noliedza, ka būtu piedāvājusi patvērumu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

«Pilnībā noliedzu,» Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patino paziņoja mikroblogošanas vietnē «Twitter». «Neviens Sīrijas pilsonis nav lūdzis patvērumu Ekvadorā, nemaz nerunājot par tās pašreizējo prezidentu,» viņš uzsvēra.

Spekulācijas, ka Asads meklē iespējas patverties Latīņamerikā pieauga pēc tam, kad Kubā ieradās Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Fajsals Mekdads, kas, kā vēstīja Kubas oficiālā ziņu aģentūra «Prensa Latina», nodeva vēsti no Asada Kubas prezidentam Raulam Kastro.

Tāpat tiek vēstīts, ka Sīrijas amatpersona apmeklēja arī Venecuēlu, Nikaragvu un Ekvadoru, kuru kreisi noskaņotajām valdībām ir ciešas attiecības ar Kubas valdību.

Uz lūgumu komentēt izskanējušo informāciju ASV Valsts departamenta pārstāvis Marks Toners trešdien paziņoja, ka ASV ir informētas par to, ka dažas valstis ir piedāvājušas sniegt patvērumu Asadam un viņa ģimenes locekļiem pēc tam, kad viņi būs pametuši Sīriju.

«Pašlaik mums nav nekādas oficiālas informāciju par konkrētiem piedāvājumiem. Mēs zinām, ka tādi piedāvājumi ir izteikti, bet, kā jau teicu, tās ir neoficiāli un mums nav nekādas informācijas par konkrētiem piedāvājumiem,» klāstīja ASV Valsts departamenta pārstāvis.

Starptautiskā sabiedrība vēlas panākt Asada atkāpšanos, bet bruņotas sadursmes Sīrijas galvaspilsētā Damaskā un tās apkārtnē kļūst arvien spēcīgākas.

Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību aizstāvju organizācijas «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» datiem dzīvību nemieros Sīrijā kopš pagājušā gada marta zaudējuši vairāk nekā 42 tūkstoši cilvēku, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu