Dacia konstruēs sportisku Logan (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dacia

Rumāņu zīmols Dacia, kas ietilpst Renault koncernā un izlaiž salīdzinoši lētus automobiļus, plāno uz modeļa Logan bāzes sagatavot modeli ar sportiskām gaitas īpašībām.

TVNET ir sanācis braukt ar Logan, un iespaids par to ir tāds, ka tas ir vienkāršs auto ar mūsu ceļa apstākļiem piemērotu, mīkstu balstiekārtu, kas nelīdzenumus slāpē, viegli šūpojoties.

Tikmēr Dacia britu nodaļas vadītājs Tjerī Sibords izdevumam AutoExpress atklājis, ka «mīkstajam» Logan būs «stingrāks» brālītis ar sportiskāku raksturu, vēsta Motor.ru.

«Manuprāt, sportisks auto ir tieši tas, kas mums šobrīd ir vajadzīgs,» sacījis Sibords. «Tāpat kā klasiskajiem Alpine automobiļiem, arī mūsu modelim būs jābūt vienkāršam, pieejamam un ar teicamām vadāmības īpašībām. Un šim auto nav obligāti jābūt ļoti ātram.»

Iepriekš vienošanos par savstarpēju sadarbību un Alpine markas automobiļu izlaišanu Renault noslēdza ar britu auto būves kompāniju Caterham. Dacia gan oficiāli nav piekļuves iestrādēm šajā sadarbībā, un līdz ar to tiešu labumu tā no franču un britu kompānijas draudzības negūst.

«Jaunā Alpine tehnoloģiskā platforma Dacia būtu pārāk dārga. Mūsu sporta auto ir jākonstruē uz Logan šasijas, tāpat kā visas pārējās Dacia. Sporta auto iemiesos to pašu filosofiju, ko Mazda MX-5, taču tas būs pieejams par krietni zemāku cenu,» atzīmē Sibords, nenorādot, kad gaidāma sportiskās Dacia debija.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu