Kolāts: darbs televīzijā atšķīrās no cerētā (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Darbs Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadībā atšķīrās no cerētā, sacīja dienesta vadītājs Dzintris Kolāts, kurš paziņojis par lēmumu šo amatu drīzumā atstāt.

Kolāts norādīja, ka šajā darbā bijis vairāk visādu dokumentu, sapulču, parakstīšanas, saskaņošanas ar vadību un citu līdzīgu lietu, nekā viņš bija gaidījis, tomēr atzina, ka radošā ziņā nav spējis Ziņu dienestam dot tik daudz, kā vajadzētu.

«Es nekad neesmu slēpis, ka vienmēr esmu paškritiski izturējies pret to, ko daru, jo labāk var vienmēr,» viņš uzsvēra.

Ilggadējais Latvijas Radio ģenerāldirektors, kurš darbu LTV Ziņu dienesta vadībā sāka vien pirms gada, teica, ka vienu brīdi šajā amatā ir bijis «šausmīgi grūti», tomēr tagad ir kļuvis vieglāk un prāts esot pilns ar idejām.

Lēmums par aiziešanu briedis jau ilgu laiku, un nu tas ir pieņemts, bet tas brīdis, kad Kolāts pametīs amatu, esot atkarīgs no LTV vadības. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots piekritis pieņemt Ziņu dienesta vadītāja atlūgumu.

Pašlaik Kolāts vēloties sakārtot sevi un «atbildēt uz [bijušā Valsts prezidenta Valda] Zatlera jautājumu, »kas es esmu«».

Viņam izteikti vairāki piedāvājumi turpmākai darbībai, bet pašlaik esot nepieciešams laiks, lai tiktu ar sevi skaidrībā, sakārtotu savas domas.

«Uz februāra sākumu darbošos kā labi saeļļots, radošs mehānisms, kas ir pilns ar idejām,» teica Kolāts.

Uz jautājumu, kuru viņš ieteiktu savā vietā Ziņu dienesta vadīšanai, Kolāts atbildēja, ka tik labi nepārvalda televīziju, lai varētu ieteikt konkrētu personu vai atklāt tās vārdu žurnālistiem, jo tas pakļautu šo personu žurnālistu spiedienam. Šo lēmumu viņš atstāšot LTV vadības un kolektīva ziņā, jo ir gana daudz spējīgu cilvēku, kas to varētu uzņemties.

Pēc Kolāta domām, nākamajam Ziņu dienesta vadītājam jābūt radošam līderim un labam menedžerim.

Kolāts arī uzskata, ka LTV ir milzīgs potenciāls attīstīties.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots pastāstīja, ka ar Kolātu par viņa lēmumu pagaidām ir runājis tikai telefoniski, jo Kolātam ir slimības lapa, līdz ar to pagaidām nav zināms, kad oficiāli beigsies viņa gaitas televīzijā. Jau Kolāta slimības laikā par LTV Ziņu dienesta saturisko pusi atbild producente Dagnija Neimane, bet administratīvi saimniecisko ‒ Kristīne Boldāne, un tā tas, visticamāk, paliks līdz jaunās LTV valdes iecelšanai nākamā gada sākumā.

Kots atzina, ka Kolāta lēmums viņam nav bijis pārsteigums. «Viņš tomēr vairāk ir izcila radoša, individuāla personība, bet Ziņu dienesta vadītājam ir administratīvs darbs. Ja grib būt radošs, tad administratīvās lietas ir slogs,» teica LTV ģenerāldirektors.

Jau vēstīts, ka Kolāts LTV Ziņu dienesta vadītāja amatā stājās 2011.gada decembrī. Kolāts pirms tam ilgus gadus vadīja Latvijas Radio, bet šo amatu pameta, atsaucoties uz televīzijas žurnālistu aicinājumu pāriet darbā no sabiedriskā radio uz sabiedrisko televīziju.

Svētdien Kolāts savā «Twitter» kontā paziņoja, ka pēc 8‒10 dienām viņa darba attiecības ar LTV, visticamāk, būs beigušās un «nav te NEPLPa, Lemberga, Maskavas vai kāda klemmermana ietekmes».

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu