Pašdarinātas svētku dāvanas (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Adriana

Ne vienmēr Ziemassvētku dāvanām jātērē milzīgas naudas summas un daudz laika. Patiesībā daudzu ļoti jauku un mīļu lietu pagatavošanai vajadzīga tikai vēlme darboties un iepriecināt tuviniekus.

Dažādu radošu lietu izgatavotāja Adriana portālam TVNET stāsta, ka ļoti daudz skaista un noderīga var pagatavot no mājās atrodamajiem materiāliem, tostarp tādiem, kuriem vairs neredzat izmantojumu.

Turklāt vairumu dāvanu var veidot kopā ar bērniem,

pat ļoti maziem. «Dāvanu gatavošana ir burvīgs process, kurā var iesaistīties visa ģimene.»

Tas pārbaudīts praksē – ļoti bieži Adrianai palīdz meitiņa Estere. Nepilnu gadu vecā mazulīte ne tikai «pārbauda» un «kārto» izejmateriālus, bet arī krāso un zīmē.

Īpašas gela sveces

Viens no Ziemassvētku simboliem ir svece. Te varat izlasīt, kā liet vaska sveces

Bet varbūt šogad pamēģināt uztaisīt arī īpašas gela sveces? Pamatmasu un degļus var iegādāties mākslinieku preču veikalos. Savukārt burciņas, pudelītes un citus trauciņus meklējiet virtuves skapīšos, bet pēc mazām mīļlietiņām, ar ko dekorēt sveces, dodieties uz bērnistabu!

Svētku noskaņas radīšanai varat izmantot pērlītes, spīgulīšus, kā arī dažādus dabas materiālus, piemēram, koku zarus, kastaņus, čiekurus. Tos var sabērt glāzē, kur liesiet gelu. Tāpat ar tiem var aplīmēt pašu glāzi.

Noderēs arī tematiskās rotaļlietas, piemēram, ziemeļbrieži, rūķīši.

Jāatceras, ka ugunsdrošības apsvērumu dēļ visiem rotājumiem vajadzētu atrasties sveces apakšējā daļā vai ārpus trauciņa.

Svecē var ielikt ielaminētu zīmīti ar īpašu svētku novēlējumu, dzejolīti vai vēstījumu konkrētam cilvēkam.

Patīkams pārsteigums būs arī pašu radīts zīmējums, kas, rūpīgi salocīts, ielikts svecītē.

Turklāt gela sveces var liet ne tikai caurspīdīgās glāzēs, bet arī krūzītēs, ko apdāvinātais pēc tam var izmantot kafijas dzeršanai.

Ziemassvētku atmosfēru pastiprina arī īpašas formas un materiālu svečturi, piemēram, liedagā atrasti koka dēlīši vai sakaltušiem bērzu zariem aplīmēti un ar zelta krāsu nopūsti trauciņi.

Dažādas mīļlietiņas var iestrādāt arī pašu vārītās ziepēs.

Svētkos iepriecinās arī īpašas filca ziepes. Tādā veidā apdāvinātais iegūs divus zaķus ar vienu šāvienu – ne tikai ziepes, bet arī īpašu švammīti.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu