Biedrība tirgo slimniekiem saziedotos gardumus (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no cherry.lv

Pārpratuma dēļ nepatīkamā situācijā nonākusi TV raidījuma «Lapsa virtuvē» vadītāja Liene Tomsone. Viņai piederošās kafejnīcas «Kūkotava» saziedotos cepumus biedrībai «Dzīves kvalitātes iniciatīva» insulta slimniekiem šī organizācija, kā norāda pazīstamā TV personība, bez viņas ziņas pārdod kolektīvās iepirkšanās portālos.

Pazīstamā pavāre un TV personība, cēlu mērķu vadīta, tuvojoties Ziemassvētkiem, vēlējusies iepriecināt insulta slimniekus ar pašceptiem cepumiem un nogādāja tos biedrībai «Dzīves kvalitātes iniciatīva». Pēc mājaslapā sniegtās informācijas šī biedrība iepriekš iesaistījusies arī kampaņā par veikalu atteikšanos no ģenētiski modificētās pārtikas.

Pēc viņas teiktā, organizācijas rīcība atšķīrusies no sākotnējās norunas - pēc laika Tomsone saņēma zvanu no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ar jautājumu, kāpēc kafejnīcas cepumus tirgo «Cherry.lv» un citos kolektīvās iepirkšanās portālos. Nesaskaņojot ar pavāri, biedrība nodēvējusi šos par ekocepumiem, tā maldinot pircējus.

«Dzīves kvalitātes iniciatīva», neinformējot ziedotāju, ar insultu sirgstošajiem cilvēkiem domātos gardumus ievietojusi kolektīvās iepirkšanās portālos.

Neskatoties uz Tomsones iebildumiem, organizācija cepumus no apgrozības nav izņēmusi. Piemēram, portālā «Cherry.lv» tos tirgo par 0,99 Ls.

Organizācija par saviem nolūkiem nav painformējusi "Cherry.lv" un citus kolektīvās iepirkšānās portālus, kur saziedotie gardumi tiek realizēti kā prece
Organizācija par saviem nolūkiem nav painformējusi "Cherry.lv" un citus kolektīvās iepirkšānās portālus, kur saziedotie gardumi tiek realizēti kā prece Foto: Ekrānuzņēmums no cherry.lv

Kā telefonsarunā ar TVNET apstiprināja biedrības pārstāvis Valters Ezeriņš, tas darīts loģisku apsvērumu dēļ – savākt līdzekļus slimniekiem. Tiesa, konkrētu atbildi, vai par šādiem mērķiem tika informēta arī ziedotāja, no viņa nesaņēmām. Vēlāk, sazvanoties ar citu kolēģi, viņš minēja, ka līgumā bija norādīts punkts - cepumi tiks realizēti par ziedojumiem. Iespējams arī, ka ziedotājas un organizācijas komunikācijā bijis kāds pārpratums.

Savukārt Liene Tomsone apliecina, ka sadarbības līgumā šāds punkts nav minēts un izveidojusies situācija viņu skumdina. Redzot uz kuponiem «Kūkotavas» vārdu, iedzīvotāji nāk uz kafejnīcu, lai iemainītu ziedojumus pret cepumiem, taču nākas viņus apbēdināt.

Šis starpgadījums gan neatturēs pavāri no iesaistīšanās labdarībā arī nākotnē, tomēr sarunā ar TVNET viņa atzīst, ka turpmāk sadarbosies tikai ar uzticamiem cilvēkiem un organizācijām.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu