Jaguar atklāj visjaudīgāko sedanu (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Losandželosas auto izstādē Jaguar prezentējis 550 zirgspēkus spēcīgo XFR-S. Tik jaudīga un ātra sedana britu autoražotāja klāstā līdz šim nav bijis.

XFR-S sirds ir jau modelī XKR-S sastopamais 5 litru V8 kompresordzinējs ar 550 zirgspēkiem un 680 Nm griezes momentu, kas ir par 40 ZS un 55 Nm vairāk nekā modelim XFR, taču ietekmē tikai veiktspējas un dinamikas rādītājus, nevis degvielas patēriņu un ekoloģiskumu (drīzāk jau neekoloģiskumu).

Bez tā, ka XFR-S ir ieguvis lielākas režģotās virsmas priekšējā daļā, antispārnu uz bagāžnieka vāka, ventilācijas iegriezumus motora pārsegā, ārējam dizainam un raksturam pieskaņotu interjeru ar oglekļa šķiedras elementiem, tam ir arī stingrāka un zemāka adaptīvā balstiekārta, 20 collu riteņi ar 265/35 un 295/30 izmēra riepām un astoņu pakāpju automāts ar Quickshift funkciju, kas speciāli izstrādāts jaunajam rodsteram F-Type.

Šādā komplektācijā Jaguar XFR-S, kas aizvien ir gana komfortabls braucamais ar 12 skaļruņu surround-sound skaņu sistēmu (braucot dinamiski, gan visticamāk gribēsies klausīties kompresordzinēja dziesmu), 100 km/h spēj sasniegt 4,6 sekundēs un maksimāli attīsta 300 kilometrus stundā. Auto gribētu skriet ātrāk, tomēr rūpnīcā uzstādītā elektronika neļauj.

Šāda auto pircējiem degvielas patēriņa un ekoloģiskuma rādītāji, visticamāk, neinteresē, taču drošības labad var atzīmēt, ka oficiāli XFR-S vidēji kombinētā ciklā tērē 11,6 litrus uz 100 kilometriem, bet tā kaitīgo CO2 izmešu daudzums ir 270 g/km.

Lielbritānijā pārdošanā Jaguar XFR-S nonāks nākamā gada maijā un tā bāzes cena būs 79 995 sterliņu mārciņas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu