Valsts vizītē Latvijā ieradīsies Polijas prezidents (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vizītē Latvijā piektdien ieradīsies Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis ar kundzi Annu Komorovsku, informēja prezidenta Preses dienestā.

Polijas prezidenta vizīte sāksies ar oficiālo sagaidīšanas ceremoniju pie Melngalvju nama plkst.10, kam sekos divpusēja tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un abu valstu delegāciju tikšanās.

Vēlāk abi prezidenti piedalīsies Latvijas un Polijas kultūras un izglītības sadarbības programmas parakstīšanas ceremonijā, grāmatas «Austrumprūsijas arheoloģiskais mantojums» prezentācijā, kā arī Atzinības krusta pasniegšanas ceremonijā Varšavas universitātes Vispārējās valodniecības un baltistikas katedras docentei Monikai Mihališinai par būtisku ieguldījumu Latvijas, latviešu kultūras, vēstures un valodas popularizēšanā un nostiprināšanā.

Plkst.12 notiks Latvijas un Polijas prezidentu kopīgā preses konference, pēc kuras abu valstu vadītāji noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.

Pēcpusdienā abi prezidenti apmeklēs Latvijas Universitātes (LU) studentu karceri – nelielu telpu LU Galvenajā ēkā, kas glabā liecības par laiku, kad studentu par laikā nenodotām grāmatām bibliotēkā varēja sodīt ar brīvības atņemšanu uz vairākām dienām.

Blīvajā vizītes programmā paredzēts arī Okupācijas muzeja apmeklējums, ziedu nolikšanas ceremonija kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā, kā arī dalība un uzruna Latvijas–Polijas biznesa foruma noslēgumā.

Prezidenta vizīte beigsies ar Latvijas prezidenta Andra Bērziņa un Daces Seisumas kundzes rīkotām valsts vakariņām par godu Polijas prezidentam un viņa kundzei.

Rīgas dome informē, ka 23. un 24.novembrī Latvijas valsts karogs jāpaceļ pie Rīgas domes, tās struktūrvienību, tai pakļauto izpildinstitūciju, iestāžu, uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību ēkām, kā arī pie pašvaldībai piederošām dzīvojamām ēkām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu