Apokalipses gaidītājus satriec aizliegums pulcēties «apsolītajā kalnā» (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francija satriekusi tūkstošiem cilvēku, kuri ir pārliecināti par pasaules galu šā gada 21.decembrī. Daudzi ticēja, ka vienīgais glābiņš būtu došanās uz Francijā esošo Bugaraša kalnu, taču Francijas varas iestādes paziņojušas, ka cilvēku pulcēšanās tur tiek aizliegta, raksta «The Herald Sun».

Bugaraša kalns ir viena no retajām vietām, kas 21.decembra apokalipsē palikšot neskarta, un tur izdzīvojušajiem palīgā ieradīšoties citplanētiešu kuģi, - tā vismaz uzskata vairāki tūkstoši cilvēku, kuri zīmīgajā datumā, kad beidzas maiju kalendārs, bija nolēmuši doties uz Franciju.

Tomēr Francijas vietējās varas iestādes Bugaraša kalna virsotnei piekļuvi aizliegušas.

Amatpersonas norāda, ka aizliegums noteikts sabiedriskās drošības vārdā, lai izvairītos no tā, ka kalnu pārpludina pasaules gala fanātiķi un žurnālisti. Lai kalnu norobežotu, 21.decembrim tuvojoties, kalna apkārtnē tikšot norīkoti 100 policijas un ugunsdzēsības dienestu pārstāvji.

Foto: AFP/LETA

Likumsargi prognozē, ka «patiesi ticētāji pasaules galam» varētu ierasties salīdzinoši mazā skaitā, vairāk, viņuprāt, būtu parastu ziņkārīgo un mediju pārstāvju.

Kā ziņots, 21.decembrī beidzas senās maiju civilizācijas kalendārs. Datumam tuvojoties, internetā un sabiedriskajā telpā ar jaunu sparu uzvirmojušas gan dažādas sazvērestības teorijas, gan pasaules gala prognozes. Internetā ceļo neskaitāmas filmas un video par šo tēmu, radītas arī pasaules gala mājaslapas. Piemēram, Gvatemalas kultūras ministrija (gvatemalieši ir vieni no seno maiju pēctečiem) datumu nolēmusi izmantot tūrisma veicināšanas nolūkos un galvaspilsētā rīkos īpaši 21.decembrim veltītu pasākumu. Atbildīgie organizatori pus pa jokam norādījuši, ka šādas svinības noderēšot gan ja pasaules gals patiešām iestāsies, gan vienkārši tematiskai izklaidei.

Zināmās aprindās tiek uzskatīts, ka Bugarašs ir viens no svētajiem kalniem, kur 21.decembrī iespējama cilvēku izglābšanās.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu