Zināmi telekomunikāciju un sakaru līderi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērn telekomunikāciju un sakaru nozares uzņēmumu topa līderis ar 125,2 miljonu latu apgrozījumu bija mobilo sakaru operators SIA «Latvijas Mobilais telefons», liecina «Latvijas Tālruņa», «Firmas.lv» un aģentūras LETA biznesa portāla «Nozare.lv» veidotais «Latvijas Biznesa gada pārskats 2012».

Vēl «Top 10» iekļuvuši tādi uzņēmumi kā SIA «Lattelecom» ar 123,3 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Tele2» ar 86,4 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Bite Latvija» ar 32,9 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Citrus Solutions» ar 14,8 miljonu latu apgrozījumu, SIA «DT Mobile» ar 14,6 miljonu latu apgrozījumu, SIA «XOtel» ar 11,7 miljonu latu apgrozījumu, AS «SAF Tehnika» ar 10,9 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Baltcom TV» ar 10,7 miljonu latu apgrozījumu, SIA «Belam-Rīga» ar 8,5 miljonu latu apgrozījumu.

Pārskatā norādīts uz vairākām tehnoloģiju attīstības tendencēm pērn - mobilo sakaru jomā strauji audzis viedtelefonu skaits, bet maksas televīzijas sektorā sācis pieaugt augstas izšķirtspējas un trīsdimensiju kanālu piedāvājums.

Nākotnes izaicinājumi

Nākotnes izaicinājumi savukārt ir saistīti ar konverģenci, kas izpaudīsies kā interneta, mobilo, fiksēto un televīzijas/video sakaru saplūšana vienā pakalpojuma komplektā. Izaicinājums mobilo sakaru operatoriem savukārt būs saistīts ar iespējām izcelties, jo daudzi parametri jau kļuvuši visai līdzīgi. Savukārt sakaru tehnikas jomā jāspēj atbildēt uz milzīgo pieprasījumu pēc ātrgaitas sakariem.

Nākotnes attīstību nozarē lielā mērā noteiks arī valsts atbalsta programma platjoslas tīkla infrastruktūras izveidei Latvijā, ko īsteno VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs».

Uzņēmumu topi

Kā ziņots, klajā nācis «Latvijas Biznesa gada pārskats» - unikāls izdevums, kurā drukātā veidā apkopota informācija par uzņēmumiem, kas rada 95% no visu Latvijas uzņēmumu apgrozījuma.

Pārskatā apkopota informācija no uzņēmēju iesniegtajiem 2011.gada pārskatiem. Kopumā grāmatas drukātajā un interneta versijā tiks publicēta informācija nozaru dalījumā par uzņēmumiem, kuru gada apgrozījums ir lielāks par 100 000 latu. Šādu uzņēmumu Latvijā ir virs 20 000, un kopējais šo uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā bija virs 30 miljardiem latu, kas savukārt veido 95% no visa 2011.gada pārskatos uzrādītā apgrozījuma.

«Latvijas Biznesa gada pārskatā» iekļauti detalizēti nozaru uzņēmumu topi, kas sadalīti pa 17 industrijām, 63 virsnozarēm un 472 nozarēm, veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu