ASV rekordliels skaits petīciju pret Obamas prezidentūru (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas Savienoto Valstu sabiedrībā pēc prezidenta vēlēšanām, kurās savu amatu uz otru termiņu saglabāja Demokrātu partijas pārstāvis Baraks Obama, viedokļi par vēlēšanu iznākumu joprojām dalās. Internetā pieteikts rekordliels skaits petīciju par «atdalīšanos no Obamas pārvaldes», raksta «Daily Mail».

Petīcijas pret to, ka viņus kā prezidents pārvalda Baraks Obama, ierosinātas 20 ASV štatos. Petīciju autori pieprasa, lai viņu pārstāvētie štati «miermīlīgi kļūtu neatkarīgi no pārējās valsts».

Parakstu vākšana notiek valdības oficiālajā mājaslapā «We The People». Līdz šim visvairāk balsu pret Obamas administrāciju savākti Teksasas štatā, - tur parakstījušies vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku.

Lai iedzīvotāju petīcija tiktu nodota izskatīšanai ASV štatu pārvaldes iestādēm, jāsavāc 25 000 parakstu.

Pret Obamu kā prezidentu paraksti tiek vākti arī Alabamā, Arkanzasā, Kolorado, Floridā, Indiānā, Kentuki, Luiziānā, Mičiganā, Misisipi, Misūri, Montānā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ziemeļkarolīnā, Ziemeļdakotā, Oregonā, Dienvidkarolīnā, Tenesī un Džordžijā.

Vairumā minēto štatu prezidenta vēlēšanās uzvarēja Republikāņu partijas kandidāts Mits Romnijs. Taču petīcijas iesniegtas arī no tādiem Demokrātu partijas cietokšņiem kā Ņujorka un Oregona.

ASV pilsoņu tiesības uz šāda veida neatkarības petīcijām nosaka Konstitūcija. Ja tiek savākti vismaz 25 000 parakstu, petīcija tiek nosūtīta administratīvajai pārvaldei.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu