Jaunieši Cēsīs sacentīsies spēles «Jaunie Rīgas sargi» finālā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsu pils parkā 11.novembrī, Lāčplēša dienā, tiksies spēcīgākās jauniešu komandas no visas Latvijas, lai sacenstos patriotiskās spēles «Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas» finālā, aģentūrai BNS pavēstīja biedrības «Media gids» pārstāve Sandra Galgāne.

Līdzīgi kā reģionālajās kārtās, arī finālā jaunieši Latvijas armijas instruktoru un vēsturnieku vadībā apgūs dažādas prasmes un tad, bruņojušies ar zināšanām un vēlmi uzvarēt, dosies izšķirošajā misijā «Nosargā Latviju!».

Spēlē piedalīsies un par goda titulu cīnīsies 20 komandas no dažādiem reģioniem. Latgali finālā pārstāvēs Aglonas, Vaboles, Indras un Preiļu jaunieši, no Zemgales cīnīsies Gaujienas, Neretas, Dobeles jaunieši, Kurzemi pārstāvēs Saldus, Dursupes, Rojas, Nīcas jaunieši, bet Vidzemi – Cesvaines, Ogres un Rīgas komandas.

Pasākumu tāpat kā iepriekšējos gados vadīs grupas «Gain Fast» solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

Ciklā «Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas» šogad notika četras reģionālās spēles – Latgales, Kurzemes, Zemgales un Rīgas hronikas. Finālā satiksies labākie no visām reģionālajām spēlēm.

Projekta mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot jauniešus par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem.

Spēli organizē Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijas Kara muzeju un biedrību »Media gids». Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu