Pasaules gals pēc 41 dienas? (445)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Cilvēkiem nevajadzētu satraukties par kāda tibetiešu mūka izplatītajiem pareģojumiem, ka 21.decembrī iestāsies pasaules gals. Tā sarunā ar portālu TVNET saka vairāki Latvijas kristīgie līderi. Vienlaikus viņi atgādina par nepieciešamību dzīvot godīgi un tikumīgi.

Piemēram, kardināls Jānis Pujats sarunā ar TVNET noraidīja sabiedrības bažas par konkrētā datuma saistību ar pasaules galu.

«Dievs caur Svētajiem rakstiem ir teicis, ka neviens iepriekš nezinās to brīdi, kad pienāks pasaules gals. Tādēļ cilvēki var mierīgi dzīvot un strādāt tālāk.

Domāt, kā dzīvo

Tikai jāatceras, ka pasaules gals var pienākt jebkurā mirklī. Cilvēkiem tam jābūt gataviem. Jādzīvo tā, lai jebkurā brīdī varētu stāties Dieva priekšā. Ļaudīm jābūt godīgiem un jāpraktizē visi pārējie tikumi, ieskaitot ticību Dievam. Tad viss būs kārtībā.»

Katoļu mācītājs uzsvēra, ka arī mūsdienu cilvēkiem jāievēro Dieva dotie baušļi, taču

nav jāceļ trauksme par pasaules galu.

Tibetas mūks, kurš prognozē drīzu pasaules galu, iesaka cilvēkiem savākt bērnus, nodrošināties ar pārtikas krājumiem un doties uz laukiem. Taču Latvijas kristiešu autoritāte norāda, ka saistībā ar runām par pasaules galu nevajadzētu masveidā pārcelties uz laukiem.

Cilvēkiem vajadzētu mierīgi izvērtēt savas saimnieciskās, darba un iztikas iespējas. Ja, dzīvojot pilsētā, rodas lielas grūtības ar iztikšanu, iespējams, jāpārceļas uz laukiem. «Laukos maizi izaudzēt ir vieglāk nekā uz pilsētas akmeņiem.» Taču laukus nevajadzētu uztvert kā vietu, kur paglābties no pasaules gala.

«Budistu vai citiem mūkiem nav nekādas teikšanas par pasaules galu. Tas ir Dieva plāns un griba.

Lai ko teiktu budisti, tas negrozīs Dieva plānu.»

Rezumējot iepriekš teikto, Pujats uzsvēra, ka arī patlaban cilvēku dzīvei nevajadzētu būt bezjēdzīgai. Tas varētu tuvināt pasaules galu.

Drīzam pasaules galam tic tikai retais

«Snapshots» aptaujas rezultāti liecina - tam, ka pasaules gals varētu pienākt tuvāko 10 gadu laikā, tic vien 5% šoruden aptaujāto. Taču

kopumā pasaules galu neizslēdz katrs trešais.

27% ir pārliecināti, ka pasaules gals iestāsies, bet tas nenotiks tuvāko 10 gadu laikā.

Gandrīz puse atzīmējuši, ka netic pasaules galam.

Ticība tam, ka agrāk vai vēlāk pasaules gals iestāsies, ir dzīvāka zemākajā un augstākajā vecuma grupā.

Vairāk to, kas tic šādai iespējai, ir tieši rīdzinieku vidū (36%), kamēr laukos šāds pat viedoklis ir tikai 29% cilvēku.

Tāpat plašāk šīs viedoklis ir izplatīts abās zemākajās ienākumu grupās.

Foto: Snapshots
Komentāri (445)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu