ASV Kongresā ievēlēts rekordskaits sieviešu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kongresa augšpalātā Senātā un apakšpalātā Pārstāvju palātā sieviešu skaits ir sasniedzis jaunu rekordu pēc otrdien notikušajām vēlēšanām, kurās tika pārvēlēti 33 no 100 senatoriem un visi 435 Pārstāvju palātas deputāti.

No 100 senatoriem turpmāk 20 būs sievietes. Pārstāvju palātā, kur galīgie vēlēšanu rezultāti dažos apgabalos vēl nav zināmi, starp 435 deputātiem būs vismaz 81 sieviete.

Pēdējos 20 gados sieviešu pārstāvība ASV Kongresā ir desmitkāršojusies, liecina liberālās politiskās organizācijas «Emily's List» dati.

Vairākus štatus sievietes Senātā pārstāvēs pirmoreiz. Starp šādiem štatiem ir Masačūsetsa, kur demokrāte Elizabete Vorena sakāva līdzšinējo republikāņu senatoru Skotu Braunu, Nebraska, kur republikāne Deba Fišere sakāva līdzšinējo demokrātu senatoru Bobu Keriju, un Viskonsina, kur demokrāte Temija Boldvina kļuva par pirmo senatori ar neslēptu homoseksuālu orientāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu