Seši Saeimas deputāti dosies nedēļu ilgā komandējumā uz Ķīnu (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Seši Saeimas Ārlietu komisijas deputāti un divi komisijas darbinieki no 19.novembra līdz 27.novembrim dosies nedēļu ilgā komandējumā uz Ķīnu, šodien nolēma Saeimas prezidijs.

Komandējumā brauks Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Potapkins (SC), komisijas sekretāre Iveta Grigule (ZZS), komisijas loceklis Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), neatkarīgais deputāts Jānis Junkurs un Valdis Zatlers (RP), komisijas vecākā konsultante Anita Ābola un komisijas konsultants Artūrs Jefimovs.

Komandējuma mērķis ir veicināt sadarbību gan ekonomikas, gan politiskajā jomā, sacīja Kalniņš. Pēdējo divu gadu laikā Ķīnas amatpersonas ir izrādījušas pastiprinātu interesi par Latviju, viņu delegācijām intensīvi apmeklējot mūsu valsti. Tāpēc nepieciešams noskaidrot, kas viņus Latvijā interesē visvairāk, pauda komisijas priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka vizīte notiek pēc Ķīnas likumdevēja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Li Džaosjina ielūguma, kurš Latvijā viesojās pirms gada. Deputātiem paredzēts apmeklēt Pekinu un Šanhaju, kā arī vēl vienu pilsētu. Pašlaik sīkāka komandējuma darba kārtība gan vēl nav zināma.

Pasākuma sagatavošana pusgadu tika koordinēta ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Hu Ješuņu. Cilvēktiesību jautājumi varētu tikt iekļauti abu valstu amatpersonu sarunu darbakārtībā, taču esot jāņem vērā, ka Latvija šajā jautājumā daudz ko nevar mainīt, tāpēc šī tēma nebūs tikšanās prioritāte, norādīja deputāts.

Kalniņš piebilda, ka vizīte notiks nedēļu pēc Ķīnas Komunistiskās partijas kongresa noslēguma.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu