Obamam un Romnijam vienādas izredzes uz uzvaru (5)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidentu Baraku Obamu un republikāņu pretendentu uz Balto namu Mitu Romniju atbalsta vienāds skaits amerikāņu vēlētāju, liecina svētdien publicētās aptaujas dati.

Laikraksta «The Wall Street Journal» un telekanāla NBC ziņu dienesta aptaujā konstatēts, ka par Obamu gatavi balsot 48, bet Romniju - 47% vēlētāju, kas statistiski nozīmē neizšķirtu, zinot, ka kļūdas robeža ir plus mīnus 2,55 procentpunkti.

«Šī aptauja apliecina, ka kampaņas rezultāti valsts mērogā ir ļoti, ļoti līdzīgi,» norādīja aptauju speciālists republikānis Bils Makinterfs, kurš šo pētījumu veicis kopā ar demokrātu Pīteru Hārtu.

«Tas ir neizšķirts,» piebilda Hārts. «Šīs vēlēšanas izšķirs vēlētāju aktivitāte.»

No 1. līdz 3. novembrim veiktajā aptaujā izvaicāti 1475 cilvēki, kas domā piedalīties vēlēšanās. Šajā aptaujā konstatēta tāda pati situācija kā citos pētījumos, kuros arī atklāts, ka rezultāti it pārāk līdzīgi, lai jau tagad varētu nosaukt uzvarētāju.

Tiesa gan, visās aptaujās Obamam svārstīgajos štatos, kas galu galā izšķirs vēlēšanu rezultātu, ir neliels, tomēr nozīmīgs pārsvars, kas ļauj raudzīties ar zināmu optimismu uz viņa pārvēlēšanu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu