Grieķijā attaisno par 2000 privātpersonu banku datu publiskošanu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grieķijā tiesa attaisnojusi likumpārkāpumā par personas privātu datu publicēšanu apsūdzētu žurnālistu. Kosta Vaksevanis 27.oktobrī bija publicējis sarakstu ar 2000 grieķu personām, tostarp politiķiem, kuriem ir noguldījumi Šveices bankā laikā, kad valstī virmo skandāli par līdzekļu slēpšanu.

Vaksevaņa sarakstā ir vairāk nekā 2000 grieķu, kuriem 2007.gadā šajā bankā bija noguldījumi.

Šo cilvēku vidū minēti arī grieķu parlamenta spīkers, dažādi politiķi, biznesmeņi, Grieķijas finanšu ministrijas darbinieki, aktieri, žurnālisti, arhitekti un ārsti.

Publikācijā gan nav minētas konkrētas summas, ar kurām operē katra konkrētā minētā persona, bet tiek minēts, ka vienam otram no šā saraksta kontos ir pat līdz 500 miljoniem eiro.

Žurnāla redaktora ātrais arests un ātri sāktā tiesa izraisīja neapmierinātību starptautiskajā sabiedrībā un pašas grieķu sabiedrības vidū, kas cieš no recesijas valstī.

Aizstāvoties Vaksevanis vainoja politiķus tajā, ka viņi slēpj patiesību, bet process pret viņu ir politiski motivēts. Negatīva tiesas sprieduma rezultātā vīrietim draudētu pat trīs gadi cietumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu