Aston Martin Cygnet iegūs V12 motoru (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Aston Martin apsver iespēju ierobežotā skaitā izlaist supermini mašīnas Cygnet versiju ar 12 cilindru dzinēju.

Cygnet, kas būtībā ir Toyota iQ ar Aston Martin vārdu, rūpnīcā tiek apgādāts vien ar 1,33 litru četru cilindru benzīna motoru. Turpretim, ja būs interese un pieprasījums, Aston Martin varētu sagatavot īpašu Cygnet versiju ar V12 spēka agregātu, atsaucoties uz britu Autocar un tā vārdā neminētajiem informācijas avotiem, vēsta Motor.ru.

Cygnet strupais purngals nešķiet piemērots motoram ar 12 cilindriem, taču inženieri apgalvo, ka īpašām problēmām uzstādīt tik lielu spēka agregātu nevajadzētu būt; patiesībā pat būtiska dzinēja telpas pārbūve nebūšot nepieciešama.

Tāpat gaidāms, ka pozitīva lēmuma gadījumā motora jauda nebūs modeļiem DB9 un V12 Vantage raksturīgie aptuveni 520 zirgspēki, bet gan ievērojami mazāka. Papildus tam Aston Martin inženieriem nāksies atrisināt ar pieaugušo priekšējās daļas svaru saistītās problēmas, kā arī mainīt stūres iekārtu.

Ja viss izdosies kā nākas, Cygnet V12 būs gan skaļāks, gan arī ātrāks par 98 ZS spēcīgo standarta modeli. Tas, starp citu, 100 km/h sasniedz 11,8 sekundēs un maksimāli attīsta 170 km/h.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu