Kašers un Musiqq skolēniem atgādina, cik svarīgi vingrot (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 26. oktobrī, sociālās kampaņas «GoTeach» ietvaros ar mērķi izglītot skolēnus un popularizēt muguras veselību spēcinošos vingrojumus Latvijas mācību iestādēs laikā no plkst. 10:00 līdz 12:00 tika rīkota flashmob akcija – Vislatvijas Mugurčempionāts.

Sociālās kampaņas «GoTeach» noslēguma dienā - Vislatvijas Mugurčempionātā - sabiedrībā pazīstami cilvēki kopā ar Anatomijas un antropoloģijas institūta ekspertiem, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātes studentiem devās uz 10 skolām, kuru audzēkņi mēneša garumā vingrojuši visaktīvāk.

Kopā ar ekspertiem un kampaņas patroniem Vislatvijas Mugurčempionātā vingroja audzēkņi no Rīgas 6.vidusskolas, Rīgas 25. vidusskolas, Natālijas Draudziņas vidusskolas, Rīgas 65. vidusskolas, Rīgas 66. speciālās vidusskolas un Rīnūžu vidusskolas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas, Alūksnes pilsētas sākumskolas, Iecavas Internāta pamatskolas un Bauskas sākumskolas.

Desmit Latvijas skolas apciemoja Ielu vingrošanas biedrības vadītājs Māris Šlēziņš, olimpiskais čempions Igors Vihrovs, grupas «Musiqq» un «PeR» dalībnieki, fitnesa treneris Māris Šveiduks, stila eksperte Gundega Skudriņa, mūziķis Nikolajs Puzikovs, kā arī TV šova «Okartes skatuve» dalībnieki Kašers, Madara Grēgere, Kristīne Šomase un Edgars Krūmiņš.

Sociālās atbildības programmas «Living responsibility» ietvaros «DHL Express» sadarbībā ar Veselības, Izglītības un zinātnes ministriju, ārstiem un medicīnas ekspertu biedrībām pirmo reizi Latvijā organizē akciju «GoTeach». Visu oktobri Latvijas skolu audzēkņi no 1. līdz 12. klasei aicināti kopīgi vingrot un uzzināt jaunus, speciāli muguras veselībai piemērotus vingrinājumus, kā arī dalīties padomos par dažādiem ergonomiskiem risinājumiem skolās un mājās.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu