Atstādinātais Lembergs ignorē likumu un brauc ar dienesta auto (364)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arnis Krauze/twitter.com

Latvijas televīzijas (LTV) žurnālists Arnis Krauze iemūžinājis brīdi, kad trešdienas vakarā pēc dalības debašu raidījumā «Sastrēgumstunda» no amata atstādinātais un smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs no Zaķusalas ēkas devās prom ar Ventspils brīvostai piederošo «Audi A8L». Ņemot vērā, ka viņš nedrīkst pildīt mēra pienākumus, pašvaldībai piederošā auto izmantošana ir nelikumīga.

«Vakars beidzies. Iespējams, ar kādas brīvostas auto kāds kungs dodas uz saviem laukiem,» vēsta Krauzes ieraksts tviterī kopā ar uzņemto fotogrāfiju, kurā skaidri saskatāms, ka Lembergs savām privātajām vajadzībām izmanto viņam nepienākošos Ventspils brīvostai piederošo «Audi A8L». Šī automašīna tika nopirkta par Ventspils brīvostas līdzekļiem un tā izmaksāja aptuveni 100 000 latu (98 375 Ls).

Šo faktu apstiprina arī diskusiju raidījuma «Sastrēgumstunda» viesis, iepriekšējā sasaukuma Ventspils domes deputāts Aivis Landmanis, kurš bija klāt, kad bijušais ventspilnieku mērs devās mājup.

Viņš norāda, ka šīs automašīnas uzturēšanas izdevumus apmaksā vietējā pašvaldības policija un, zinot, ka Lembergam vairs nav tiesību pildīt amata pienākumus, arī dienesta «ekstru» izmantošana ir pretrunā ar vides un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) izdoto rīkojumu, kas paredz viņa atstādināšanu no amata.

Jau ziņots, ka saistībā ar dalību LTV raidījumā trešdien Lembergs nonāca vēl kādā pretrunīgā situācijā. Proti, Ventspils domes mārketinga nodaļas vadītāja vietniece Linda Ruzdoga izsūtīja e-pastu pašvaldībai pakļautajām iestādēm, aicinot telefonbalsojumā atbalstīt no amata atlaisto mēru.

Ņemot vērā, ka telefona zvani raidījuma laikā ir par maksu, ja zvans tiek veikts no pašvaldības iestādes, to var saukt par nelikumīgu administratīvo līdzekļu tērēšanu.

Komentāri (364)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu