Nogrimušo «Costa Concordia» izlaupījuši marodieri (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daļēji nogrimušo kruīza kuģi «Costa Concordia» izlaupījuši marodieri. Zagļi esot paviesojušies tajā kuģa daļā, kas atrodas zem ūdens, ziņo «Ria Novosti».

Itālijas telekanāls «Tgcom24» ziņo, ka varas iestādes notikušās zādzības sākušas izmeklēt. Tiek uzskatīts, ka noziegumi veikti vairākos piegājienos.

Jau drīz pēc kuģa nogrimšanas pazudis vairākus desmitus kilogramu smagais kuģa zvans, tāpat garnadži piesavinājušies kuģī esošās vērtīgās lietas un pulksteņus, kas atradās kuģa daudzo veikalu vitrīnās.

Pazudušas arī daudzas gleznas un pat mēbeles.

Jāpiebilst, ka Itālijā patlaban notiek tiesas prāva, kurā tiek skatīta 14.janvārī Toskānas piekrastē notikusī traģēdija. Izmeklētāji uzskata, ka kuģa avārijā vainojams kuģa kapteinis itālietis Frančesko Sketino, kura vadībā kuģis pietuvojās pārāk tuvu krastam avarēja un daļēji nogrima.

Kuģī negadījuma brīdī atradās vairāk nekā 4200 cilvēku, 32 no kuriem gāja bojā. Bojāgājušo vidū tiek ieskaitīti arī tie divi cilvēki, kuru mirstīgās atliekas līdz pat šim brīdim vēl nav atrastas.

Prokurori prasa, lai Sketino tiktu piespriesti kopumā 2697 gadi cietumā, norāda Gazeta.ru. Kapteinis savukārt savu vainu neatzīst un pat paziņojis, ka plāno vērsties tiesā, lai ar tās lēmumu panāktu savu atjaunošanu amatā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu