Grieķija aktīvāk apkaros pabalstu izkrāpējus (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai cīnītos ar pabalstu izkrāpšanu, kas gada laikā sasniedz 500 miljonu eiro (350 miljonu latu) apjomu, Grieķijā ar nākamo gadu tiks ieviesta jauna kontroles sistēma, pavēstīja Nodarbinātības ministrija.

Sistēmas mērķis ir «darīt galu likumpārkāpumiem» - viltus paziņojumiem par bērnu dzimšanu, laulībām, šķiršanos un nāves gadījumiem, apliecināja nodarbinātības ministrs Joannis Vrucis.

«Valsts ir izveidojusi reaģēšanas sistēmu, lai sodītu par krāpšanos, bet šī sistēma ir izstrādāta novēršanai,» piebilda ministrs.

Pensiju jomā kopš 2010.gada, pateicoties rūpīgākam pārbaudes mehānismam, atklāti 42 000 gadījumu, kad pieteikumi iesniegti mirušu vai neeksistējošu cilvēku vārdā, apliecināja ministrijā.

Grieķijas dienesti arī konstatējuši simtiem gadījumu, kad pabalsti pieprasīti par izdomātām garīgām un fiziskām problēmām, dažkārt redzīgi cilvēki uzdoti par akliem.

Jaunā sistēma, kurai dots Ariadnes vārds, balstīta uz nosacījumu, ka pabalsta prasības iesniedzēja civilā statusa izmaiņām ir jābūt notariāli apstiprinātām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu