Starptautiskā sieviešu muzejā mātēm veltīta izstāde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 12. oktobrī, plkst. 12.00 tirdzniecības centra SPICE telpās tiks atklāta starptautiskā projekta MAMA ar nosaukumu Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible in Latvia) – fotomākslas izstāde. Šo projektu organizē Starptautiskais sieviešu muzejs, ko Latvijā pārstāv biedrība Laimīgai mammai.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas māmiņas, kuru portretus šajā mākslas projektā radījušas fotogrāfes Gundega Deģe un Sintija Bondare, kā arī dūla Katrīna Puriņa, kura pati ir divu bērnu māte un ikdienā ir cieši saistīta ar topošajām un jaunajām māmiņām, un Mans Mazais galvenā redaktore Tīna Kempele. Izstāde ir starptautisks labdarības projekts, kura priekšplānā tiek izvirzīts māmiņas tēls, tādējādi pievēršot uzmanību mātes nozīmei sabiedrībā un uzsverot mātes veselību kā globāli svarīgu jautājumu. Atspoguļojot mātes lomu Latvijā un pasaulē, tiek akcentētas mātes tiesības.

Tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce uzsver:

«Mātes lomai Latvijas sabiedrības vērtību sistēmā nav pietiekami augsta vieta, par to liecina demogrāfiskā situācija.

Tirdzniecības centrs Spice ar devīzi «Pasaule ģimenei» ir iesaistījies šajā labdarības projektā, lai veicinātu diskusiju par mātes lomu sabiedrībā, jo, kā zināms, tā ir viena no svarīgākajām ne tikai ģimenē, bet sabiedrībā kopumā.»

Izstāde t/c Spice notiks no 12. līdz 22. oktobrim 2. stāvā pie bērnu apģērbu un rotaļlietu veikaliem un pēc tam to visā Latvijā varēs aplūkot veikalu tīkla Rimi veikalos.

Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) ir daļa no Starptautiskā sieviešu muzeja globālā projekta – tiešsaistes izstādes MAMA: Mātes visā pasaulē (Motherhood Around the Globe), kas mūsdienu mākslas valodā runā par māmiņu pieredzi visā pasaulē. Izstādes Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible in Latvia) fotogrāfijas tiks publicētas Starptautiskā sieviešu muzeja vietnē http://mama.imow.org.

Starptautiskā sieviešu muzeja izpilddirektore Klēra Vintertone: «Apzināti godinot mātes, biedrība Laimīgai mammai vēlas pievērst uzmanību mātes nozīmei ne tikai ģimenēs, bet visā sabiedrībā kopumā.»

Katras 90 sekundes pasaulē mirst grūtnieces

Rīkojot izstādi Mātes tēls (Making Mothers Visible), uzņēmumi un sabiedriskās organizācijas visā pasaulē vēlas pievērst uzmanību traģiskajai statistikai – katras 90 sekundes pasaulē no grūtniecības komplikācijām vai dzemdību laikā mirst kāda sieviete. Lielformāta fotogrāfiju izstādes tapušas Barselonā un Sanfrancisko, tās tiks organizētas Rīgā, Lagosā un citur pasaulē.

Starptautiskā izstāde Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) ir starptautisks mākslas projekts, kas personas identitāti pārveido mākslas darbos. Šāda izpausmes forma – ar fotografētiem portretiem, atklājot iepriekš nezināmus stāstus un situācijas – ir plaši izplatīta.

Izstādes Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) pārstāvji un iniciatori ir biedrība Laimīgai mammai. Tā ir jauna organizācija, kas aizstāv māmiņu veselības un sabiedriskā tēla jautājumus Latvijā. Biedrība Laimīgai mammai ar lepnumu pievienojas starptautiskajam mākslas projektam MAMA un dalās stāstos par latviešu māmiņām.

Starptautiskais sieviešu muzejs ir inovatīvs tiešsaistes muzejs, kas iedvesmo radošām, informējošām un vitāli aktīvām darbībām dažādu starptautisku sieviešu problēmu risināšanā. Starptautiskā sieviešu muzeja pašreizējā tiešsaistes izstāde MAMA: Mātes visā pasaulē (Motherhood Around the Globe) ar radošu mākslas darbu – kino, mūziku, fotogrāfiju, eseju un videointerviju – palīdzību atspoguļo māmiņu stāstus, vīzijas un viedokļus vairāk nekā sešdesmit valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu