Atjauno kriminālprocesu par Dienvidu tilta būvniecību (99)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prokuratūra atcēlusi Valsts policijas (VP) lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu saistībā ar Dienvidu tilta būvniecību, informēja Ģenerālprokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Šēnberga.

Izmeklēšana kriminālprocesā atjaunota

Līdz ar to 2.oktobrī pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā atjaunota un tas nosūtīts atpakaļ VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei (ENAP).

Kā ziņots, 2009.gada 21.aprīlī ENAP sāka kriminālprocesu saistībā ar iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkumu organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību laikā no 2002.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.septembrim. Tomēr šā gada 13.aprīlī ENAP minēto kriminālprocesu izbeidza.

Šā gada 23.maijā valsts kontroliere Inguna Sudraba minēto lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu pārsūdzēja Ģenerālprokuratūrā.

Tomēr, ņemot vērā valsts kontrolieres sūdzībā minētos argumentus un izvērtējot policijas izmeklētāja lēmuma likumību un pamatotību, Ģenerālprokuratūras nodaļas prokurore nekonstatēja pamatu šā lēmuma atcelšanai.

Lūdza pārbaudīt kriminālprocesa izbeigšanas likumību

Pēc tam Valsts kontrole atkārtoti vērsās Ģenerālprokuratūrā, vēlreiz lūdzot pārbaudīt kriminālprocesa izbeigšanas likumību.

Atkārtoti pārbaudot kriminālprocesa izbeigšanas likumību un pamatotību, viens no Ģenerālprokuratūras prokuroriem konstatēja, ka

pirmstiesas izmeklēšanas laikā tomēr nav veiktas visas iespējamās un nepieciešamās kriminālprocesuālās darbības,

lai pieņemtu objektīvu procesuālo lēmumu.

Ņemot vērā minēto, 2.oktobrī pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā tika atjaunota un izmeklēšanas turpināšanai tas tika nosūtīts atpakaļ ENAP, pastāstīja Šēnberga.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu