Kia Motors izaugsme vērojama arī Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Kia Motors ir viens no ražotājiem, kurš šajā gadā visā pasaulē piedzīvo visstraujāko pārdošanas apjomu kāpumu.

Šis progress ir redzams arī Latvijā – salīdzinot ar pērno gadu, aizvadītajos astoņos mēnešos pārdoto Kia vieglo automobiļu skaits ir pieaudzis par 90%, kas ir lielākais kāpums divdesmit pārdotāko auto marku vidū. Kopumā Eiropā Kia tirdzniecības apjoms ir palielinājies par 23,4%, kas līdzīgi kā Latvijā ir labākais rādītājs pārdotāko auto zīmolu divdesmitniekā. Papildus apliecinājums Kia Motors izaugsmei ir saņemtās godalgas, kā arī ražotāja regulārie paziņojumi par jaunu modeļu izstrādi un to pirmizrādēm.

Kia Motors ir pasaulē viens no visstraujāk augošajiem autoražotājiem. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Kia automobiļu tirdzniecības rādītāji pasaulē ir pieauguši par 11,1% – pirmajos astoņos mēnešos pasaulē ir pārdoti 1,79 miljoni automobiļu.

Foto: Kia

Latvijā vispopulārākais no Kia modeļiem ir vidējā izmēra apvidus automobilis Sportage, kam strauji tuvojas kompaktklases modelis Kia Cee'd, kura hečbeka versija pirmizrādi piedzīvoja tikai šī gada pavasarī. Šobrīd Latvijā ir uzsākta arī ilgi gaidītā Cee'd Sport Wagon universāla tirdzniecība. Savukārt Eiropā, kur izstrādāts visu jaunāko Kia modeļu dizains un kur notiek arī to ražošana, vispopulārākais modelis ir jaunās paaudzes Rio, savukārt ASV tirgu pārliecinoši ir iekarojusi Optima.

«Automobiļu pircēji beidzot arī Latvijā ir pamanījuši Kia straujo izaugsmi un ir sapratuši, ka, neesot pārliecināts par savu produktu kvalitāti un izturību, 7 gadu garantiju nedotu neviens ražotājs. Bez tam Kia Motors šobrīd ir vienīgais auto ražotājs, kas saviem klientiem piedāvā tik ilgu garantijas termiņu,» atzīst Kia Automobiles direktors, Didzis Kalnietis.

Kia Motors izaugsmi apliecina arī vairākas prestižas godalgas. Amerikā Kia Optima un Soul ir saņēmuši J.D. Power un Associates APEAL Study balvas, savukārt starptautiskajā Automobiļu Zīmolu konkursā Kia saņēma trīs godalgas. Divas no tām saņēma Kia Cee'd par labāko eksterjera un interjera dizainu, trešo saņēma Kia GT kā labākais konceptmodelis. Savukārt neatkarīgais ekspertu birojs TÜV Nord atzinis Kia Motors kā videi draudzīgu auto ražotāju un tādiem modeļiem kā Kia cee'd, Optima un Sorento izsniedzis ISO sertifikātus, novērtējot videi draudzīgu dzīves ciklu.

Kia Motors šobrīd gatavo vairākus jaunus modeļus, kā arī dažu modeļu modernizētās versijas. Daļa no šiem jaunumiem pirmizrādi piedzīvos jau jau Parīzes motoršovā, septembra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu