Ekvadora Asanža lietā atsaucas uz XIX gadsimta līgumu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbilstoši līgumam par personu izdošanu, ko Lielbritānija un Ekvadora noslēgušas vēl XIX gadsimtā, Londona varētu garantēt tīmekļa projekta «WikiLeaks» dibinātājam Džuljenam Asanžam netraucētu pārvietošanos, ceturtdien paziņoja Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patinjo.

Pateicoties 1840.gada 20.septembrī noslēgtajam līgumam, «Apvienotā Karaliste var apliecināt, ka tā spēj nodrošināt netraucētu pārvietošanos», Dienvidamerikas raidorganizācijai «Telesur» sacīja ministrs.

Tekstā «noteikts, ka nevienu nedrīkst izdot, ja vien attiecīgais pārkāpums pēc sava rakstura nav politisks», norādīja Patinjo.

Šo jautājumu Ekvadoras ministrs ANO Ģenerālās asamblejas gaitā pārspriedis ar savu britu kolēģi Viljamu Heigu.

Heigs «atzina, ka šis līgums ir spēkā, tomēr viņa interpretācija no mūsējās atšķīrās,» norādīja Patinjo.

Pēc sarunām abas puses apliecināja, ka tām ir jāatrisina domstarpības jautājumā par Asanžu, kurš jūnijā lūdzis patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā, šādi cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņu vēlas nopratināt saistībā ar apsūdzībām dzimumnoziegumos. Kito Asanžam vēlāk piešķīra diplomātisko patvērumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu