Noskaties: pasaules neparastāko Ginesa rekordu īpašnieki (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no dailymail.co.uk, guinnessworldrecords.com

Izrādās, multiplikācijas filmu varoņa Papaija līdzinieks dzīvo Masačūsetsā, ASV. Kāds izskatās pasaulē lielākais zirgs? Un kādas sievietes sapnis par milzīgu kurpju kolekciju ir piepildījies - grāmatvedei no ASV pieder vairāk nekā 15 000 kurpju un ar tiem saistītu priekšmetu.

Garākais zirgs

Pasaulē augstākais zirgs ir 11 gadus vecais «Lielais Džeiks», kura augstums pārsniedz divus metrus.

Lielākais ritenis

Riteņbraukšanas entuziasts no Nīderlandes paša spēkiem uzbūvējis pasaulē smagāko riteni, ar kuru iespējams reāli braukt. Lepnais īpašnieks stāsta, ka viņa izbraucieni pilsētas ielās nepaliek nepamanīti.

Lielākā ar kurpēm saistīto priekšmetu kolekcija

Grāmatvede no Amerikas brīvajā laikā kolekcionē kurpju formas priekšmetus. Viņas īpašumā ir jau gandrīz 15 000 šādu priekšmetu, kurus viņa kolekcionējusi 12 gadus.

Lielākais bungu komplekts

Pasaulē lielākais bungu komplekts pieder profesionālam mūziķim, 56 gadus vecajam Markam Temperato, kurš pats sevi dēvē par «Ritma aģentu» (Agent of Rhythm). 35 gadus būvētā bungu komplekta uzstādīšanai trīs līdz četriem cilvēkiem nepieciešamas 15 stundas.

Mazākais bullis

29 mēnešus vecais Arčijs no Ziemeļīrijas atzīts par pasaulē mazāko bulli. Viņa augstums ir tikai 76.2 centimetri. Arčijs savā zemnieku saimniecībā tādējādi izmēros daudz neatšķiras pat no dažas labas kazas vai suņa. Mazais augums bulli izglābis no visai nelāga likteņa. «Kad mēs Arčiju nopirkām, viņš bija nolemts gaļai. Taču ap Ziemassvētku laiku viņš tā arī nebija paaudzies un mēs viņu bijām ļoti iemīļojuši, tāpēc nolēmām paturēt. Mazais augums izglāba viņa dzīvību, un tagad atlikušo dzīvi viņš baudīs mājdzīvnieka privilēģijas,» sola viņa saimnieks.

Lielākais ēzelis

Savukārt ar neparasti lielu augumu var lepoties dzīvnieks vārdā Oklahomas Sems - viņš atzīts par pasaulē lielāko ēzeli. Ohlahomas Sema augums ir 155,45 centimetri. Četrus gadus vecais ēzelis ir no Kalifornijas, ASV.

Basketbola zvaigzne - papagailis

25 gadus vecais papagailis Zaks no Kalifornijas ir īstens sporta entuziasts. Viņš izcīnījis Ginesa rekordu par savām prasmēm basketbolā. Zaka īpašnieki ar putnu apmācību nodarbojas vairāk nekā 20 gadus. Viņu apmācītie dzīvnieki izklaidē cilvēkus dzimšanas dienas ballītēs, korporatīvos pasākumos un skolās.

Lielākais suns

Trīs gadus vecais «Great Dane» sugas suns Zevs savu sengrieķu dieva vārdu ieguvis ne par velti - šis Mičiganas, ASV iemītnieks ir pasaulē augumā augstākais suns. Pie tam pirms Zeva neviens suns viņa (111,8 centimetru) augumu nekad nav sasniedzis.

Draudzīgais un saimniecei ļoti mīļais suņuks sver 70,3 kilogramus un dienā apēd aptuveni 12 tasītes ēdiena. «Zevs ir lielisks suns. Vienīgais mīnuss ir tas, ka viss maksā vairāk: ēdiens, zāles, transports. Lai viņu pārvadātu, mums nācās iegādāties lielāku auto. Un ja viņš uzkāps jums uz kājas, nāksies rēķināties ar zilumiem,» stāsta viņa saimniece Denīze.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu