Ziņojums: PSA koncernam nepieciešams ātras pārmaiņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas autobūves koncernam «PSA Peugeot Citroen» steidzami nepieciešams īstenot restrukturizāciju, lai pārvarētu kompānijas problēmas, teikts otrdien publiskotajā valdības uzdevumā veiktajā ziņojumā.

Uzņēmuma restrukturizācija ir nenovēršama un tam nepieciešams «rīkoties steidzami, lai pārvarētu šo situāciju», vēsta ziņojums, kurā kompānija tiek kritizēta par nespēju izmantot globalizācijas sniegtās iespējas.

Ziņojumā arī norādīts, ka «vidējā un ilgtermiņā »PSA Peugeot Citroen« nākotne atkarīga no stratēģiskas alianses ar lielu globālu autoražotāju».

Šis ziņojums veikts pēc Francijas valdības rīkojuma, ņemot vērā kompānijas plānu valstī likvidēt 8000 darba vietu.

Jau iepriekš bija zināms, ka autoražotājs saskāries ar finanšu problēmām, taču paziņojums par strādājošo skaita samazināšanu neilgi pēc jaunās valdības ievēlēšanas bijis pārsteigums un radījis ievērojamu ažiotāžu Francijā.

Otrdien arodbiedrībām publiskotajā paziņojumā asi kritizēta «PSA Peugeot Citroen» vadība un akcionāri par iepriekš īstenoto stratēģiju, taču tajā atbalstīts kompānijas vispārīgais uzskats, ka nepastāv alternatīvas šiem restrukturizācijas pasākumiem.

Kā ziņots, «PSA Peugeot Citroen» šā gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 819 miljonu eiro (575,6 miljonu latu) zaudējumiem, salīdzinot ar 806 miljonu eiro (566,5 miljonu latu) peļņu pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.

Zaudējumi skaidrojami ar situācijas pasliktināšanos Eiropas tirgū.

«PSA Peugeot Citroen» ir otrs lielākais autoražotājs Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu