Ušakova solītais bezmaksas transports dažām skolām liegts (47)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) solītais bezmaksas sabiedriskais transports visiem Rīgas skolu audzēkņiem uz Kultūras ministrijas (KM) paspārnē esošo mācību iestāžu vidusskolēniem neattiecas, jo viņu izvēlētās mācību programmas ir akreditētas kā profesionālās, nevis vispārizglītojošās, raksta laikraksts «Diena».

Kopumā sešu KM pakļautībā esošo Rīgas mācību iestāžu vidusskolēniem tiks liegta sabiedriskā transporta braukšanas atlaide, jo viņu mācību programmas nav akreditētas kā vispārizglītojošas. Tādēļ atbilstoši Rīgas domes (RD) saistošajiem noteikumiem par braukšanas maksas atvieglojumiem 100% braukšanas atlaide viņiem nepienākas, laikrakstam skaidro RS pārstāvis Viktors Zaķis. Turpretī šo mācību iestāžu pamatskolēniem, kuri, tāpat kā vidusskolēni, mācās KM, nevis pašvaldībai pakļautā skolā, ir paveicies, jo viņu izglītības programmas akreditētas kā vispārizglītojošas. Jau pavasarī «Diena» vēstīja, ka bezmaksas braukšana neattieksies arī uz Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošajām profesionālajām skolām.

«Ušakovs rosina noteikt bezmaksas sabiedrisko transportu visiem Rīgas skolēniem,» martā vēstīja domes izplatītās preses relīzes virsraksts. Šobrīd uz laikraksta jautājumu, kādēļ sabiedrība tika maldināta, domes priekšsēdētāja preses sekretāre Anna Kononova atbild, ka «par profesionālo skolu skolēniem viņš nekad neko nav teicis».

Diskriminācija saistībā ar sabiedriskā transporta atlaidēm bija nepatīkams pārsteigums profesionālo skolu direktoriem. Uz atsevišķas iedzīvotāju grupas diskrimināciju šajā jautājumā toreiz uzmanību vērsa Tiesībsarga birojs, solot domei lūgt rast risinājumu. Kopš tā laika pagājuši vairāki mēneši, bet vienīgais, ko pašlaik saka Rīgas mēra pārstāve A. Kononova, ir «pašvaldība šo jautājumu risinās», kā varbūtējo termiņu iezīmējot nākamo mācību gadu.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu