Pirmās skolas dienas ziedi no 10 santīmiem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Skaistā tradīcija ar ziediem sveikt skolotājus pirmajā skolas dienā ir dzīva arī šogad. Tāpēc portāls TVNET devās uz dažādām tirdzniecības vietām un apzināja aktuālās ziedu cenas.

Jau tuvojoties ziedu pārdošanas vietām tirgos, jūtamas rudens vēsmas.

Par vasaras beigām vēstī plašais gladiolu un asteru piedāvājums. Pieejami visdažādākā lieluma un krāsu grieztie ziedi - sākot no pavisam miniatūrām puķītēm līdz iespaidīga izmēra un krāšņuma ziediem.

Asteres ir tik dažādas, ka dažiem pircējiem pat grūti izvēlēties, tieši kuras pirkt.

Daudzus pircējus piesaista arī gaisā vēdījošā karalisko liliju smarža.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Par rudens tuvošanos liecina arī mārtiņrožu izvēle. Turklāt daudzviet pieejami ne tikai grieztie ziedi, bet arī podiņos augošās mārtiņrozes. Izskatās, ka tās ir vienas no iecienītākajām puķēm. Pircēji labprāt iegādājas mārtiņrožu ziedu piepildītos puķu podus.

Turklāt daži pārdevēji sola, ka mārtiņrozes skolotājus iepriecinās ne tikai šogad, bet, dobē pārstādītas, arī citus gadus.

Atzinīgus vārdus tirgotāji velta arī pašmāju dālijām.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ja runājam par ziedu cenām, jāteic, ka tās Rīgas tirgos šogad ir ļoti dažādas. Vairums TVNET uzrunāto pārdevēju apgalvo, ka

ziedu cenas šogad ir līdzīgas kā pērn.

Visdemokrātiskākā cena ir mazajām asterītēm - pat desmit santīmu.

Kuplāki un garāki ziedi maksā 20-50 santīmus gabalā.

Daudzviet pārdevēji izveidojuši skaistus rudens ziedu pušķus gan no asterēm, gan citām puķēm. Arī to cenas dažādas - no 50 santīmiem līdz pat 5 latiem.

Lielas un stingras gladiolas maksā 50-80 santīmu. Līdzīgi maksā arī saulespuķes un dālijas. Savukārt mazās gladiolas, saulespuķes un dālijas atrodamas jau par 20 santīmiem.

No 30-50 santīmiem jāšķiras, ja vēlas iegādāties mārtiņrožu ziedus. Bet puķu podos sastādītās krāšņās mārtiņrozes maksā 2-5 latus.

Tirgotāji atzīst, ka skolas gaitu sākums tradicionāli ir viens no «karstākajiem» ziedu pārdošanas brīžiem - šajās dienās puķes iegādājas gandrīz katrā ģimenē. Vienlaikus

pārdevēji sola, ka uz pirmo skolas dienu ziedi nekļūs dārgāki.

Bez minētajiem rudenim raksturīgajiem ziediem tirgos piedāvā arī visu gadu pieejamās rozes un neļķes, kā arī dažādus vasaras ziedus, piemēram, puķuzirnīšus un margrietiņas.

Dažviet tirgo arī kaltētos un arī kaltēšanai paredzētos ziedus.

Portāls TVNET novēl saviem lasītājiem veiksmīgu jauno mācību gadu!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu