Romnijs sola ieņemt stingrāku nostāju pret Krieviju (160)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Mits Romnijs ceturtdien apsolīja, ja tiks ievēlēts, ieņemt stingrāku nostāju pret Krieviju, vienlaikus norādot, ka pašreizējam Baltā nama saimniekam Barakam Obamam attiecībās ar Maskavu trūkst mugurkaula.

«Viņš, atsakoties no mūsu pretraķešu aizsardzības saistībām, pameta mūsu draugus Polijā, taču pēc [atkārtotas] ievēlēšanas ir gatavs izrādīt Krievijas prezidentam [Vladimiram] Putinam tā kāroto elastību,» uzrunājot republikāņu nacionālā konventa delegātus, sacīja Romnijs.

Obamas izgāšanās

Šajā izteikumā bijušais Masačūsetsas gubernators acīmredzot piesauca martā pieļauto Obamas neuzmanību, kad viņš, tiekoties ar toreizējo Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un neapzinoties, ka tuvumā esošais mikrofons ir ieslēgts, savam krievu kolēģim sacīja, ka savas pārvēlēšanas gadījumā pretraķešu aizsardzības sistēmas jautājumā būs «elastīgāks». Savukārt Medvedevs apsolīja «nodot šo informāciju Vladimiram».

Lai gan Obama šo savu izgāšanos centās pārvērst jokā, republikāņu nometne to izmanto kā pierādījumu, ka pašreizējais prezidents ir gatavs vienošanās dēļ ar Maskavu upurēt gan ASV Eiropas sabiedroto, gan pašas Vašingtonas intereses.

Putinam «mazāk elastības»

«Manas administrācijas laikā mūsu draugi pieredzēs lielāku lojalitāti, bet Putina kungs redzēs mazāk elastības un vairāk mugurkaula,» uzsvēra Romnijs, izraisot klausītāju gaviles. «Mēs turēsim godā Amerikas demokrātijas ideālus, jo brīva pasaule ir miermīlīgāka pasaule.»

Kā ziņots, Romnijs ceturtdien oficiāli piekrita kļūt par Republikāņu partijas kandidātu uz ASV prezidenta amatu.

Uzrunājot republikāņu nacionālā konventa delegātus, 65 gadus vecais Romnijs paziņoja, ka pieņem izvirzīšanu kandidēšanai uz prezidenta amatu 6.novembrī gaidāmajās vēlēšanās, kam sekoja jūsmīgu aplausu vētra, kas ilga vairākas minūtes.

«Es to daru ar pazemību, dziļi aizkustināts par jūsu izrādīto uzticību. Tas ir liels gods, tā ir vēl lielāka atbildība, un šovakar es jūs aicinu kopā ar mani doties pretī labākai nākotnei,» uzstājoties ar savā politiskajā karjerā līdz šim visnozīmīgāko runu, sacīja Romnijs.

Uzstāšanos pārtrauc protestētāji

Viņa uzstāšanos uz neilgu laiku pārtrauca trīs protestētāji - divas sievietes un kāds vīrietis.

«Demokrātija nav bizness!» sauca viens no protestētājiem. «Mums nepieciešams cilvēkus stādīt augstāk par peļņu!»

Taču konventa delegāti tūlīt apslāpēja neapmierināto balsis, sākot korī skandēt: «ASV! ASV!»

Tikmēr apsargi metās pie protestētājiem, lai tos dabūtu ārā no zāles. Apmēram minūti ilga stīvēšanās, kamēr nemiera cēlāji acīmredzot piekrita zāli pamest brīvprātīgi.

Komentāri (160)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu