Zibens nosper mežstrādnieku un ievaino viņa kolēģi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ap plkst.13 Auces novada Vecauces pagastā zibens spēriena rezultātā gājis bojā kāds mežstrādnieks, viņa kolēģis guvis miesas bojājumus. Abi sēdējuši zem pārāk augstas priedes.

(Pievienots video.)

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka, veicot meža darbus, no zibens spēriena gājis bijā kāds 1963.gadā dzimis vīrietis, savukārt otrs mežstrādnieks, 1968.gadā dzimis vīrietis, guvis miesas bojājumus un ievietots slimnīcā.

Viens strādnieks miris notikuma vietā, bet otrs cietušais nogādāts slimnīcā novērošanai, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša. Uz cietušā ķermeņa bija redzamas zibens radītas apdeguma pēdas

Viņa skaidroja, ka izdzīvojušā strādnieka veselības stāvoklis ir apmierinošs un stabils, nopietni apdegumi viņam nav konstatēti, taču uz ķermeņa konstatētas vieglas zibens apdegumu pēdas, tāpēc viņš ievietots slimnīcā novērošanai, jo iespējamas elektrotraumas sekas.

Gaidīja atbraucam pakaļ vadību

Zemgales reģionālās Valsts darba inspekcijas (VDI) vadītājs Valdis Dūms informēja, ka gan zibens spērienā cietušais, gan bojāgājušais strādnieks bijuši no SIA «Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) mācību un pētījumu saimniecība »Vecauce«», kas tobrīd neesot strādājuši, bet pārtraukumā atradušies savas saimniecības cirsmā.

Kā noskaidrojuši VDI darbinieki, nelaime notika pirms plkst.13. Cirsmā atradies zāģētājs un viņa palīgs, bet traktorists vācis sazāģēto malku. Vīri tikko bija paēduši pusdienas, tad pamalē pamanījuši tumšus negaisa mākoņus un secinājuši, ka strādāšana pēcpusdienā nesanākšot, tāpēc zvanījuši vadībai, lai kāds braucot viņiem pakaļ.

Pēc traktorista stāstītā, spēriens bijis pēkšņs un negaidīts ar dobju būkšķi, taču tumšākie mākoņi cirsmu vēl nebija sasnieguši. Abi strādnieki atradušies augstas priedes tuvumā. Bojāgājušais zāģētājs bijis aptuveni divu metru attālumā no koka. Viņam blakus bijis strādnieks, kurš arī cieta, taču saņēmis vājāku triecienu un izdzīvojis.

Dūms skaidroja, ka šī bija pēkšņa traģēdija, kādas notiekot reti, bet tomēr notiekot. Šo gadījumu nevarot saistīt ar darba devēja atbildību, turklāt nelaimes brīdī vīri nestrādāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu