Lexus IS-F būs jauns motors (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Lexus vidējās klases modeļa IS spēcīgākā versija līdzšinējā 5 litru V8 atmosfēriskā motora vietā pēc paaudžu maiņas iegūs turbodzinēju.

Šobrīd IS-F savam braucējam piedāvā 423 zirgspēkus, kas caur astoņu pakāpju automātu tiek novadīti aizmugurējiem riteņiem. Pēc paaudžu maiņas piedziņas veids nemainīsies, taču dzinējs gan – tā tilpuma parametri nav zināmi, taču minimālais jaudas rādītājs būšot 450 zirgspēkus un 610 ņūtonmetrus, vēsta Autoblog.com. Oficiāla apstiprinājuma no Lexus šai informācijai nav.

Tomēr kā norādījuši japāņu kompānijas pārstāvji, turbomotora uzstādīšanai būs savas priekšrocības. Viena no tām – zemāki patēriņa rādītāji, kas ir svarīgi, lai spētu konkurēt ar Eiropas karstākajiem šīs klases modeļiem no quattro GmbH, AMG un M GmbH. Jaunais IS-F dienas gaismu ieraudzīs ne ātrāk kā 2014. gadā, tātad septiņus gadus pēc oriģinālā modeļa debijas Detroitas motoršovā.

Tāpat tiek ziņots, ka arī jaunais standarta IS būs tehnoloģiski interesants auto, jo tam paredzēts uzstādīt sistēmu visu četru riteņu piestūrēšanai, kā arī adaptīvos amortizatorus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu