Ekvadora noliedz baumas par patvēruma piešķiršanu Asanžam (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea otrdien noliedzis britu mediju izplatītās baumas, ka valsts jau ir pieņēmusi lēmumu par labu politiskā patvēruma piešķiršanai tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājam Džūljenam Asanžam.

«Baumas par patvērumu Asanžam ir nepatiesas. Lēmums vēl nav pieņemts,» savā mikroblogošanas vietnes «Twitter» kontā apliecināja Korrea.

Britu laikraksts «Guardian» otrdien citēja kādu anonīmu Ekvadoras amatpersonu sakām, ka Ekvadora uztver Asanža lietu kā humānu jautājumu un zināma vienošanās noslēgta jau brīdī, kad viņš ienācis pa vēstniecības durvīm.

Korrea atzina, ka «Guardian» ir «ļoti nopietns laikraksts», bet pauda neizpratni par citēto avotu.

Pirmdien prezidents paziņoja, ka lēmums par politiskā patvēruma piešķiršanu Asanžam, visticamāk, tiks izziņots jau šonedēļ.

Kā LETA jau ziņoja, Asanžs tika aizturēts Lielbritānijā 2010.gada decembrī, pamatojoties uz divu Zviedrijas pilsoņu sūdzībām par seksuālu uzbrukumu. Pats Asanžs šīs apsūdzības noraida, lai gan atzīst, ka viņam bijis sekss ar šīm sievietēm. Asanžs uzstāj, ka dzimumattiecībās sievietes stājušās labprātīgi, bet prasības iesniedzējas uzstāj, ka Asanžs viņas izvarojis.

Asanžs 19.jūnijā lūdza politisko patvērumu Ekvadoras vēstniecībā Londonā un kopš tā laika uzturas vēstniecības ēkā.

Asanžs baidās, ka gadījumā, ja viņš tiks izdots Zviedrijai, viņš var vēlāk tikt nosūtīts uz ASV, kur viņam var nākties atbildēt uz apsūdzībām par Savienoto Valstu slepeno diplomātisko dokumentu publiskošanu «WikiLeaks» vietnē un draudēt nāvessods.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu